Gå til hovedindhold

Rundt i Ø-landet

Kender du dit faglige netværk?

Du kender sikkert din lokalafdeling – men er du klar over, at du også har et fagligt netværk i Enhedslisten? Rød+Grøn har bedt fire fagligt aktive om at forklare nærmere: Anders, faglig koordinator, Lisette fra psykolognetværket, Peter fra PROSA-netværket og Kim fra kulturnetværket.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Regionernes økonomiaftale: Sundhedsområdet underfinansieres

Aftalen om regionernes økonomi i 2020 formår ikke at løfte presset på personalet og stoppe den negative spiral, der præger udviklingen. Det mener Enhedslistens regionsrådsmedlemmer.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Regionernes økonomiaftale løfter sundhedsvæsenet med 1,4 mia. og giver en gave til Aarhus Universitetshospital på 100 mio. kr. til flytteudgifter i 2019.

Aftalen formår dog ikke at fjerne presset på personalet og stoppe den negative spiral, der præger udviklingen. Det mener Tormod Olsen, Enhedslistens repræsentant i Danske Regioner.

Kommunal økonomiaftale vil presse velfærden

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen giver 1,7 mia. kr. mere til service og 1,3 mia. kr. mere til anlæg næste år, sammenlignet med i 2019. Der er tale om den bedste aftale i 10 år. Det ændrer dog ikke ved, at aftalen ikke dækker kommunernes øgede udgifter til ældre, børn, mennesker med handicap og sundhedsområdet i 2020.

Per Clausen, Enhedslistens repræsentant i KL

Solrig sommerlejr for store og små

I slutningen af juli mødtes mere end 100 medlemmer og sympatisører af Enhedslisten til sommerlejr på Faxehus Efterskole på Sydsjælland. Der var god spredning aldersmæssigt - yngst var vist Olga på 10 måneder, mens Birthe på 83 var alderspræsident.

Jeppe Rohde, Organisationsteamet

Rejseberetning: Fra roser til geværer

Når man læser sit medlemsblad, kan man få gode idéer. Det fik jeg, da bladet i marts sidste år havde et temanummer om Østeuropa med artiklen "En landsby i Bulgarien". Der må jeg hen, tænkte jeg.

Gunna Starck, Rød+Grøn

I et par år har jeg kombineret European Lefts sommeruniversitet med rejser til Krakov, Bratislava, Budapest, Ljubliana, Sarajevo, Mostar og Tirana. Her har jeg fundet knapt så globaliserede, stereotype og "vestlige" byer, selv om flere af dem er godt på vej.

I Gladsaxe er det let at være med

Enhedslistens lokalafdeling i Gladsaxe har succes med at sætte afdelingsarbejdet i system. Over halvdelen af medlemmerne er aktive ved valgene, og mange nye medlemmer bliver en aktiv del af afdelingen.

Nina Ericsson, Rød+Grøn

Den korte version er, at det er ressourcekrævende at få flere til at blive aktive i Enhedslisten. Men det er også sjovt, fortæller kontaktperson Kirsten Jacobsen, da jeg spørger hende, hvordan de gør.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]