Gå til hovedindhold

Rundt i Ø-landet

Solrig sommerlejr for store og små

I slutningen af juli mødtes mere end 100 medlemmer og sympatisører af Enhedslisten til sommerlejr på Faxehus Efterskole på Sydsjælland. Der var god spredning aldersmæssigt - yngst var vist Olga på 10 måneder, mens Birthe på 83 var alderspræsident.

Jeppe Rohde, Organisationsteamet

Rejseberetning: Fra roser til geværer

Når man læser sit medlemsblad, kan man få gode idéer. Det fik jeg, da bladet i marts sidste år havde et temanummer om Østeuropa med artiklen "En landsby i Bulgarien". Der må jeg hen, tænkte jeg.

Gunna Starck, Rød+Grøn

I et par år har jeg kombineret European Lefts sommeruniversitet med rejser til Krakov, Bratislava, Budapest, Ljubliana, Sarajevo, Mostar og Tirana. Her har jeg fundet knapt så globaliserede, stereotype og "vestlige" byer, selv om flere af dem er godt på vej.

I Gladsaxe er det let at være med

Enhedslistens lokalafdeling i Gladsaxe har succes med at sætte afdelingsarbejdet i system. Over halvdelen af medlemmerne er aktive ved valgene, og mange nye medlemmer bliver en aktiv del af afdelingen.

Nina Ericsson, Rød+Grøn

Den korte version er, at det er ressourcekrævende at få flere til at blive aktive i Enhedslisten. Men det er også sjovt, fortæller kontaktperson Kirsten Jacobsen, da jeg spørger hende, hvordan de gør.

Sommeren der gik

Den gode nyhed

Efter 20 dages forhandlinger kunne en ny regering træde til med Enhedslisten som parlamentarisk grundlag. Enhedslisten gik ind i forhandlingerne for at sikre, at vi ikke bare fik en ny regering, men også en ny politisk retning. Det lykkedes, konstaterer vores politiske ordfører.

– Vi får en af verdens mest ambitiøse klimalove og et historisk brud med den borgerlige økonomisk politik. Det har været sindssygt vigtigt for Enhedslisten, at vi både får en ny retning inden for økonomien og for klimapolitikken, forklarer Pernille Skipper.

Annoncer og meddelelser

Resultat af urafstemningen om folketingskandidater 2019-2020

1. Rune Lund (2003)

2. Rosa Lund (1983)

3. Søren Søndergaard (1888)

4. Eva Flyvholm (1809)

5. Victoria Ninosca Risbjerg Velásquez (1403)

6. Jette Gottlieb (1284)

7. Jakob Sølvhøj (1283)

8. Mai Villadsen (1143)

9. Peder Hvelplund (1101)

10. Søren Egge Rasmussen (1100)

11. Ibrahim Benli (992)

12. Anne Hegelund (983)

13. Rasmus Vestergaard Madsen (916)

14. Astrid Vang Hansen (914)

Velkommen til 700 nye medlemmer

Under og efter valgkampen har Enhedslisten fået næsten 700 medlemmer, så vi nu er mere end 9.800 i partiet. Der skal lyde et kæmpe stort velkommen til alle jer nye! Her følger en kort introduktion til vores fælles organisation.

Jeppe Rohde, Enhedslistens Landskontor

Kort nyt fra valgkampen

Ungdommen viste vejen

Hele vejen igennem den 29 dage lange valgkamp knoklede SUF med at støtte op om Enhedslistens valgkamp. Ungdomsvalgkampen havde bl.a. stor andel i Enhedslistens meget flotte og synlige tilstedeværelse ved klimamarchen den 25. maj.

Dagen før valget bidrog folkene bag ungdomsvalgkampen til at skabe en stor manifestation mod racisme.

Kort nyt fra Ø-landet

Svendborg:
Nej til discount-løsning med forårs-SFO

Børn og unge-udvalget i Svendborg har vedtaget at sende børnehavebørn i SFO fra foråret 2020. Kommunen flytter børnene fra børnehaver, hvor der er én voksen til ca. otte børn, til en SFO, hvor der er én voksen til mindst 14 børn. Enhedslisten mener, at normeringen burde være én voksen til seks børn for børnehavebørn og er derfor imod tiltaget.

Biogas-planer skaber debat

Planer om et biogas-anlæg i Snævre uden for Holbæk har skabt røre i lokalsamfundet. Det fik i marts Enhedslisten til at arrangere en høring, hvor folketingsmedlem Eva Flyvholm og en række fagfolk deltog.

De fem indlederes udgangspunkter var forskellige, men alle – også de ca. 80 borgere, der overværede høringen, var enige om, at det er en rigtig dårlig idé at placere det store biogasanlæg ved Snævre.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]