Gå til hovedindhold

Tema

Det mener Enhedslisten om EU

Hvorfor opstiller Enhedslisten egentlig til EU-Parlamentsvalget? Fordi Enhedslisten styrke den socialistiske og grønne venstrefløj i Europa og arbejde for rød-grønne løsninger på de store problemer, verden står overfor.

Tobias Clausen, EU-politisk rådgiver

Partier lover ét ved EU-valg, men stemmer helt modsat i Folketinget

I de kommende uger vil vælgerne blive bombarderet med løfter om stort og småt fra politikere, der gerne vil vælges til EU-Parlamentet. Men hvordan hænger valgløfterne sammen med dét, partierne stemmer i Folketinget? Enhedslisten har testet otte løfter i Folketinget.

Tobias Clausen, EU-politisk rådgiver

Forslag B34: Udarbejdelse af en national sortliste over alle skattely (inkl. EU-lande).

For: DF, EL, ALT, SF

Imod: S, V, LA, R, K

Socialdemokratiets skattely-udspil maj 2016:

Valgkamp i Europa: Kvinderne i spidsen for venstrefløjen

Over hele EU stiller venstrefløjen op til EU-parlamentet – for senere at samles i en fælles venstrefløjsgruppe. Her præsenterer vi fem af vores søsterpartier.

Mads Hadberg og Mikael Hertoft

EU-Parlamentets nuværende venstreorienterede gruppe, GUE/NGL, har 52 medlemmer fra 14 forskellige lande – og der er håb om, at den kan vokse. Enhedslisten arbejder sammen med seks partier i den fælles valgplatform ”Now the People” og med 26 partier i European Left.

Vänsterpartiet - Sverige

Spidskandidat: Malin Björk

Det er svært at spå – især om valgdatoer

Lars Løkke venter og venter med at udskrive folketingsvalg. I skrivende stund ser det ud til, at der ikke kun skal være valg til EU-parlamentet søndag den 26. maj, men også til Folketinget.

Frederikke Hellemann, EU-kampagnemedarbejder

Der gik pludselig et sus gennem forsamlingen, da Lars Løkke holdt sin forhåbentlig allersidste tale ved åbningen af Folketinget i oktober sidste år. Her annoncerede han nemlig en valgdato:

Sæt EU til debat op til valget

Enhedslisten Nørrebro har arrangeret et storstilet offentligt møde op til EP-valget. For netop nu er der mange uafklarede spørgsmål om EU, og det vil kræve debat at flytte stemmer.

Birger Thamsen, Enhedslisten Nørrebro

I lyset af et kaotisk Brexit føler mange på den EU-kritiske fløj sig rådvilde. Hvad skal vi stille op? Skal vi også forsøge at forlade EU – eller skal vi hellere forsøge at ændre EU indefra? Og kan vi overhovedet dét?

Her står oppositionen samlet

Der er håb: Enigheden blandt partierne i oppositionen viser trods alt på flere områder en bedre retning for Danmark.

Rune Lund, finansordfører

Partierne i oppositionen er uenige om mange ting. Man behøver bare at sige paradigmeskift, pensionsalder og ulighedsskabende reformer af f.eks. førtidspension og kontanthjælp.

De andres valgkampe

Under valgkampen kæmper mange partier om at sætte dagsordenen. Mens Enhedslisten vil tale om klima, vil andre partier gerne tale udlændingepolitik, pensionsalder – og helst ikke folkeskolereform.

Sarah Glerup, Rød+Grøn

Hvis Enhedslisten bestemte, ville vi få et klimavalg, der også handler om social retfærdighed. Men Enhedslisten er ikke ene om at præge dagsordenen. Rød+Grøn har bedt partiets strategiske rådgiver Simon Nyborg spå om, hvad vi kan forvente os fra de andre partier under valgkampen.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]