Gå til hovedindhold

Grønt

Biogas-planer skaber debat

Planer om et biogas-anlæg i Snævre uden for Holbæk har skabt røre i lokalsamfundet. Det fik i marts Enhedslisten til at arrangere en høring, hvor folketingsmedlem Eva Flyvholm og en række fagfolk deltog.

De fem indlederes udgangspunkter var forskellige, men alle – også de ca. 80 borgere, der overværede høringen, var enige om, at det er en rigtig dårlig idé at placere det store biogasanlæg ved Snævre.

Europa har brug for en ny, grøn aftale

Behovet for klimahandling var den store overskrift, da Nikolaj Villumsen sammen med Jonas Karlsson fra Vänsterpartiet, Jorge Costa fra Bloco de Esquerda og Ferida Amrani fra La France insoumise præsenterede et fælles klimaudspil i april.

Frederik W. Kronborg, Rød+Grøn

- Vi skal sætte klimaet først. Ikke bare i ord, men i handling. Derfor er jeg så stolt over, at Enhedslisten sammen med nogle af de største venstrefløjspartier i Europa kan præsentere en fælleseuropæisk klimaplan.

Mad er en politisk kampplads

De senere år har der været flere eksempler på, at DF vil bestemme, at daginstitutioner i Danmark skal servere svinekød. Mens højrefløjen ikke har nogle skrupler ved at bruge mad politisk, har venstrefløjen sværere ved at politisere kødforbrug. Rød+Grøn har mødt Marie Leth-Espensen, ph.d.-studerende ved Lund Universitet, til en snak om, hvordan madforbrug altid er politisk, og hvordan kødforbrug kan politiseres.

Anne Overgaard Jørgensen, Rød+Grøn

En succeshistorie om alternativt landbrug

Mens det industrielle landbrug fortsat koncentrerer magt og profit på færre og færre hænder, finder man bæredygtige alternativer i bl.a. det globale syd. I landsbyen Shashe i Zimbabwe er det lykkes at skabe et landbrugssamfund, der både er bæredygtigt for miljø, forbruger og producent.

Freja Marie Hegelund, Afrika Kontakt

En grøn omstilling, hvor de fattigste ikke får regningen

Klimaforandringerne kræver store strukturelle ændringer og en samlet indsats, som ingen regering og intet parti har leveret. Indtil nu. Enhedslisten har som det første parti lavet en sammenhængende, fuldt finansieret klimaplan, der får Danmark i mål – og sikrer, at hele regningen ikke ender hos helt almindelige lønmodtagere.

Pernille Skipper og Søren Egge Rasmussen

Grøn inspiration til lokalafdelingerne

I januar gentog Enhedslisten Blågård det populære arrangement ”Fra animalsk til vegansk”. Her kunne medlemmer og andre interesserede hente inspiration i en række spændende oplæg – og nyde en lækker kage fra det veganske konditori Kaf i Birkegade.

Sidse Kærsgaard, Enhedslisten Blågård, miljøpolitisk udvalg og tovholder for Dyrevelfærdsgruppen

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]