Gå til hovedindhold

Orientering om Per Bregengaard sagen

Søndag den 16. februar bragte Ekstra Bladet en artikel, hvor Københavns ungdoms- og uddannelsesborgmester Per Bregengaard blev anklaget for at have skaffet sin søn og datter arbejde på hans område i Københavns kommune. En anonym kilde hævdede i artiklen, at det job, datteren havde fået, var skabt til lejligheden.
Per Bregengaard har bekræftet, at han i begge situationer forhørte sig hos sine embedsmænd og ledige stillinger, at han fik svar og orienterede sin børn, der derefter søgte og fik stillingerne. Per Bregengaard afviser, at nogle af stillingerne blev oprettet med henblik på hans børn.
Efterfølgende har Per Bregengaard bedt Københavns kommunes revisorer gennemgå sagen for at vurdere, om der er begået noget ulovligt i sagen.

Til Ekstra Bladet mandag den 17. svarede Line Barfod på spørgsmål om sagen:
»- Hvad er det for nogle konsekvenser, du tænker på?
- Ja, nu er det ikke mig, men Enhedslistens ledelse, der skal tage stilling til det. Og det sker først efter, at vi har fået en redegørelse fra Per Bregengaard.
- Du forholder dig til en situation, hvor der decideret er oprettet en særskilt stilling. Men hvad nu, hvis der blot er tale om, at Bregengaard har fået et barn ansat uden om systemet?
- Nu kan man altid opstille en masse scenarier. Som jeg siger, så har vi krævet en redegørelse af Per Bregengaard. Når vi har fået den, tager vi stilling til, hvad der skal ske, siger Line Barfod.«

Mandag den 17. vedtog Enhedslistens Københavns bestyrelse følgende udtalelse:

»Enhedslisten-kØbenhavns bestyrelse har haft en alvorlig samtale med Per Bregengaard her til morgen kl. 8.
Bestyrelsen finder, at Per Bregengaard har fejlvurderet, hvorledes en henvendelse om job i forvaltningen kunne opfattes, uanset at Per Bregengaard i god tro blot har villet undersøge, om der var ledige rengøringsjobs.
En sådan fejlvurdering skal bestyrelsen stærkt beklage, da henvendelsen kan fortolkes som nepotisme.
I Enhedslisten mener vi, at alle selvfølgelig skal kunne søge job på lige fod.
Per Bregengaard har accepteret næsen.«

Tirsdag, 18. januar 2005 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]