Gå til hovedindhold

Tags

Vi er nået til plan A

Valgkampssekretær Anna Køster fortæller, hvordan Enhedslisten sikrer det organisatoriske overblik under en valgkamp – uanset hvornår den bliver udskrevet.

Sarah Glerup, Rød+Grøn

- Jeg håber, valget bliver udskrevet i morgen, men lige nu hælder jeg til, at Løkke venter til sidste øjeblik, lyder det fra Anna Køster.
Hun er sekretær for valgkampsledelsen, i det daglige kendt som VKL, og skal holde snor i de 20 øverst placerede kandidater og en valgkamp, som kun Lars Løkke kender datoen for. 

Plan A, B og C

- Vi ved jo aldrig, hvornår der bliver trykket på knappen. Derfor nedsætter hovedbestyrelsen og folketingsgruppen en ny VKL efter hvert valg, så vi altid er parat. VKL består af tre folketingsmedlemmer og tre fra hovedbestyrelsen, forklarer Anna.

Enhedslisten sparer løbende op til valgkamp, så til et hurtigt og uventet valg skal der være en enkelt og billig nødplan. VKL arbejder med tre scenarier: en lynvalgkamp, og så plan B og plan A.

- Det er lidt som en lagkage. Bunden er altid klar, og så kan vi, hvis vi har tid og penge til det, bygge lækre lag ovenpå i form af flere materialer, kampagner osv. På nuværende tidspunkt har Løkke trukket den så længe, at hovedbestyrelsen har nået at godkende plan A og den store lagkage.

Drømmescenariet er et klimavalg, påpeger Anna.

- Et klimavalg kan sætte Løkke, DF og de andre borgerlige typer skakmat, fordi deres politik på området er sindssygt uambitiøs. Selv har vi lige lagt sidste hånd på en virkelig fed og konkret klimaplan og kan tale om en masse ting, vi gerne vil! Vi håber på at kunne tale en masse om klima, velfærd og ulighed under valget. Skrækscenariet er endnu et udlændingevalg, hvor de andre partier underbyder hinanden i integrationspolitik.

Det forkromede overblik

Så snart Løkke udskriver valg, går et sindrigt system i gang bag Enhedslistens kulisser.
- Det første, jeg gør, er at indkalde den lille, daglige VKL, der består af en repræsentant for hovedbestyrelsen og to folketingsmedlemmer. De mødes hver morgen klokken otte under valgkampen for at se på meningsmålinger, de politiske dagsordner, og selvfølgelig kriser – for lur mig, om ikke SF og sosserne har ting i skuffen, de vil drille os med! Efter morgenmødet sørger vi for, at handlinger bliver sat i værk og informationer kommer videre til kandidater og ansatte, fortæller Anna.
- Landskontoret har så et nyhedsbrev, ”Valgkampsnyt”, som holder afdelingerne opdateret tre gange om ugen. Det er vigtigt, at afdelingerne bliver godt informeret, men vi skal heller ikke spamme dem, så der er en balance. Afdelingerne får også info fra lokale kandidater, som jeg kommunikerer med. Mange kandidater har allerede lavet deres helt egne 21 dages-planer for valgkampen i samarbejde med den lokale afdeling.

Bliv aktiv!

Lige nu får Enhedslisten strålende meningsmålinger, men Anna maner til besindighed:
- Vi klarer os typisk bedre i meningsmålinger end til valg, fordi der er mange sofavælgere blandt vores støtter. Vi har en kæmpe opgave foran os i forhold til at få de mennesker overbevist om, at det nytter at stemme. Derfor er der brug for frivillige til alt fra at kravle i lygtepæle til at koordinere mediestunts, som får Enhedslisten i de lokale aviser, slutter Anna.

Fra Rød+Grøn:

Faktaboks:

Bliv aktiv i valgkampen


1. Kontakt din egen afdeling eller en lokal kandidat og tilbyd din hjælp.

2. Skriv direkte til organisationsteamet ([email protected]), der har et godt overblik over, hvor der mangler hænder.

3. Er du en haj til at debattere og dele ting på internettet, kan du skrive til [email protected] og blive web-aktivist.

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]