Gå til hovedindhold

Sådan kan I blive set og hørt

Der er for alvor ved at gå valgkamp i den rundt omkring i det ganske land. Afdelingerne summer af aktiviteter, og på Landskontoret er vi også godt beskæftiget med at få alle materialer og merchandise trykt og fordelt til alle jer. Her er lidt forskellige tips til valgkampen, som I kan lade jer inspirere af.

Didde Jacobsen, kommunal- og regionalkoordinator

Det er en god idé at have lidt ekstra fokus på afdelingens hjemmeside i disse måneder. I kan roligt regne med, at der er en del borgere, der vil finde information på jeres lokale hjemmeside. En undersøgelse viser, at 20 procent vil bruge partiernes hjemmesider til at finde information om partierne. Hvis de mødes af en side, som ikke er opdateret siden 2013 eller som ikke virker, vil det sende et signal til vælgerne om, at I ikke er opdaterede. Det er også muligt at få den nye hjemmeside til at vise det sidste opslag fra afdelingens Facebook-side. Mange afdelinger har allerede taget den nye, lækre hjemmeside i brug, men de afdelinger, der endnu har en gammel hjemmeside, kan få hjælp til at få en ny.

Personlige møder og virtuelle talerstole

Facebook er et andet vigtigt sted i den virtuelle valgkamp. 21 procent peger på, at de vil finde deres informationer om partierne på Facebook. Det giver altså god mening, at afdelingen og evt. kandidaterne har en facebookside, der kan likes og deles. I Portalen kan man lave delebilleder og bannere, som giver facebooksiden et lækkert layout.
Læs mange flere tips og tricks til Facebook i Enhedslistens valgkampshåndbog.
Når I er på gaden, er det en god idé ikke bare at dele foldere ud til højre og venstre. Tværtimod er en god dialog, hvor man husker også at spørge ind til, hvad der optager borgeren i kommunen, den måde, hvor man bedst muligt får en stemme. Undersøgelser viser, at man skal dele 40 flyere ud for at opnå samme effekt som ved et personligt møde. Det er en god idé at have et arrangement, som man kan invitere til i samtalen.

Planlæg, planlæg, planlæg
Hvis I ikke allerede har lagt en plan for uddeling, valgmøder, plakatopsætning og husstandsomdeling, er det en god idé at gå i gang nu. I kan også lave en ringerunde til jeres medlemmer, som ikke er aktive, og spørge dem, om de kan hjælpe til i valgkampen.

Det personlige møde er også vigtigt i forhold til at få medlemmer, der ikke er aktive, til at føle sig som en del af fællesskabet. Husk, at de også er ambassadører for Enhedslisten på deres arbejdspladser, i deres familier og lokalområde, selvom de ikke er med til arrangementerne.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]