Gå til hovedindhold

Nystartet afdeling klar til kommunalvalg

I Vejen stiller Enhedslisten op for første gang til et kommunalvalg. Afdelingen blev dannet i foråret 2016 og er ved at have fundet både deres fødder og deres politiske ståsted.

Carina Bruhn, 2. kandidat i Vejen

Hvis jeg skal svare på, hvorfor jeg stiller op, må jeg hellere starte med at fortælle, hvorfor jeg blev medlem.

Jeg sad en eftermiddag lige før sidste folketingsvalg og snakkede med en god kammerat om, hvem han skulle stemme på til valget. Da jeg havde argumenteret for alle de gode ting, jeg så ved Enhedslisten, tager samtalen en drejning, og han siger: "Carina, du har et valg i dit liv: Enten bliver du siddende og råber af dit tv som nu, eller også så rejser du dig og gør noget".

Vi aftalte, at hvis han stemte på Enhedslisten, så meldte jeg mig ind. Og kl. 16.10 på dagen for folketingsvalget meldte jeg mig ind. Jeg var nu medlem i Esbjerg, som Vejen hørte under dengang.

Jeg sad stadig bare og råbte af tv'et, indtil jeg fik en mail fra Jakob Borgensgård, og den fik mig op af sofaen. Det var et forslag om at starte Enhedslisten Vejen.

Passion og vilje

Her i Enhedslisten er vi fantastiske til at gøre fællesskabet synligt og til at inddrage hinanden, og jeg har som menneske oplevet, at jeg er vokset på mange måder. Jeg har oplevet, at selv en frisør, og enlig mor til tre, er der plads til. Vi hører på hinandens forslag og idéer. Jeg er med min 9. klasse og frisøruddannelse det, man kalder ”en helt almindelig arbejder”. Jeg håber, det kan vise nogle, at det ikke kræver andet en passion og vilje at stille op.

Mine partifæller tror på mig, og det er jeg taknemmelig for. Jeg vil gerne vise mine børn og andre som mig, at det nytter noget. Jeg er stolt over at være del af et parti, der f.eks. siger: "vi stemmer for forbedringer og ikke forringelser”. Et parti, der har hjertet på det rette sted og vælger kærligheden.

En bedre verden

Derfor er det heller ikke svært for mig at stille op for et parti, der med sin grønne linje og røde forbedringsforslag lægger sig ud med dem, der skaber ulighed i Danmark. Det håber jeg at kunne være med til at ændre for nogle af de mennesker, jeg møder på min vej. Der er mulighed for en anden og bedre verden, hvor de få ikke har mere end de mange.

Her i Vejen Kommune har vi helt konkret brug for en mere borgervenlig tilgang til mennesker med sygdom og handikap. 30 timer arbejdsuge er der også god mulighed for at afprøve i Vejen, og skolerne trænger til et løft – der er nok at se på i Vejen Kommune.

I dag råber jeg kun en gang imellem af mit tv, for jeg har en større forståelse af, at politik også er et samarbejde. Jeg glæder mig til at komme i gang med valgkampen.

God valgkamp, alle kammerater!

Foto: Enhedslisten Vejen

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]