Gå til hovedindhold

Mere militær skaber ikke mere tryghed

Et nyt forsvarsforlig, som strækker sig frem til 2023, vil poste ekstra 12,8 milliarder kroner i militæret. Hovedløs oprustning, mener Enhedslisten om aftalen, der er indgået mellem regeringen, DF, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

- Simon Halskov, Rød+Grøn

Det nye forsvarsforlig er en kæmpe udskrivning til flere soldater og nye kampfly. Ud over at være et kæmpe spild af penge, vil mere militær ikke gøre os tryggere. Tværtimod kan oprustningen forværre konflikten mellem NATO og Rusland, mener Enhedslisten.

- Hvis vi i stedet investerede de milliarder af kroner i forebyggelse af krige og konflikter, ville det give langt mere fred og stabilitet, påpeger Enhedslistens forsvarsordfører Eva Flyvholm.

Nej til nyt våbenkapløb

Den markante forøgelse af Danmarks militærbudget følger efter en milliarddyr investering i det skandaleombruste F-35-kampfly. Eva Flyvholm mener, at den nye militære satsning ligeledes kan blive fulgt op af en heftig ekstraregning.

- Og så er jeg bekymret for, at oprustningen med en ny brigade på 4.000 soldater bidrager til et våbenkapløb mellem NATO og Rusland, som bestemt ikke er i Danmarks interesse, forklarer hun.

Eva Flyvholm mener, at Danmark i stedet burde arbejde for en gensidigt forpligtende nedrustning omkring Østersøen.

- Vi skal netop undgå, at konflikten udvikler sig til en regulær krig. Derfor er det så vigtigt, at vi tænker os om og ikke tordner frem med militært udstyr og tropper, slutter hun.

Foto:  www.f35.com

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]