Gå til hovedindhold

Månedens kulturanbefaling

Podcastkanal: Radioaktiv

 

Radioaktiv er en ambitiøs, ny podcastkanal, der har forsøgt at sikre sig, at alle kan få en podcast-godte med hjem i slikposen. De kalder sig selv for de sociale bevægelsers talerør og ønsker at sætte deres præg på det nye mediebillede.

 

Tamara Rønbach, Rød+Grøn

 

Med programmet ”FANcast” giver man talerøret til mennesker, der normalt ikke får mulighed for at ytre sig. I et af afsnittene fortæller gæsterne Ahlam og Katerina modigt om deres oplevelser med et system, der langt fra gør en rask, men tværtimod gør en sygere. Lytteren bliver trukket igennem hele den negative følelsespalette. Man bliver vred og ked af det, når man hører Ahlam og Katerina fortælle om et system, der i den grad har fejlet. Ens frustration bliver dog trumfet af dyb beundring for Ahlam og Katerina, og det er programmets styrke, at man som lytter ikke bliver lammet af apati.

”Vand Under Broen” er Radioaktivs historiepodcast. Her er det lykkedes at få interviews i hus med nogle af den danske venstrefløjshistories mest prominente personer. Det er svært ikke at blive opslugt, når Hanne Reintoft fortæller om VS’ dannelse og hendes erfaringer, eller når Preben Wilhjelm fortæller om Sovjetunionens invasion af Ungarn og konflikten i DKP.

Radioaktiv er et rødt bidrag til den voksende podcastfeber. Deres programmer er et lyt værd, og det er garanteret, at der er noget for enhver smag.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]