Gå til hovedindhold

Måneden der gik

Den gode nyhed

Mere urørt skov. Regeringen og DF har valgt 45 skove på i alt 13.300 hektar, der skal udlægges til ”urørt skov”. Det betyder, at produktionen af træ vil være mindre end i dag og for nogle skoves vedkommende helt standse. Enhedslistens Miljøordfører, Maria Reumert Gjerding er glad for initiativet, men understreger, at vi skal gå endnu videre:

- Med udlægningen kommer det samlede areal med urørt skov op på 20.000 hektar. Det er knap 0,5 procent af Danmarks areal. Skal vi bremse tilbagegangen og udryddelsen af Danmarks arter, skal der mere til.

Den dårlige nyhed

Umyndiggjorte borgere har stadig ikke stemmeret. I januar stadfæstede Højesteret en dom om, at omkring 2.000 umyndiggjorte borgere stadig ikke har stemmeret til Folketinget.

- Det er helt skævt, at der er borgere, der på denne måde er frakendt helt fundamentale rettigheder. Enhedslisten vil derfor tage et initiativ, der skal sikre de pågældende stemmeret gennem en ændring af værgemålsloven, siger Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj.

Citatet

”Jeg skammer mig ikke over at kende folk fra Thyborøn.”

Statsminister Lars Løkke Rasmussen til Ekstra Bladet den 16.januar. Han erkender her at have modtaget et ferieophold i Skagens højsæson som en gave fra storfiskeren John-Anker Hametner Larsen.

Tyrkiet bombede i slutningen af januar kurderne i den syriske by Afrin. Angrebet affødte demonstrationer i mange lande, også herhjemme, hvor kurdere og danskere bl.a. gik på gaden i København. Enhedslistens politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, opfordrer udenrigsministeren til at rejse kritik af Tyrkiet og kalde den tyrkiske ambassadør til samtale.

Foto: Andreas Bülow

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]