Gå til hovedindhold

Måneden der gik

Den gode nyhed:
Enhedslisten står til pæn fremgang

I meningsmålingen fra Greens analyseinstitut den 8. juni står Enhedslisten til at få 9,3 procent af stemmerne ved et Folketingsvalg. Det betyder, at Enhedslisten er det fjerde største parti i Folketinget efter Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre. Samlet set står rød blok (Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet) ifølge meningsmålingen til 51 procent. Ved Folketingsvalget i 2015 fik rød blok 47,7 procent af stemmerne.

Den dårlige nyhed:
CETA bliver virkelighed

1. juni stemte et stort flertal i Folketinget for at godkende EU’s handelsaftale med Canada. Danmark er et af de første EU-lande, der godkender aftalen. Det er blevet kutyme, at frihandelsaftaler bliver stemt igennem i Folketinget til stor jubel for arbejdsgiverforeningerne og toppen af erhvervslivet. Enhedslisten var sammen med dele af fagbevægelsen og en del udviklings-, forbruger- og miljøorganisationer imod, at Danmark sagde ja til aftalen.

- I Enhedslisten er vi ikke imod samhandel på tværs af grænserne. Tværtimod. Men vi ønsker, at vi skal bruge handelsaftaler til at hæve – ikke nedbryde – de internationale standarder for forbrugersikkerhed, miljøstandarder og løn- og arbejdsvilkår, siger Søren Søndergaard, EU-ordfører for Enhedslisten.

Citatet

”Men man må regne sig som en del af Danmark for at være Danmark. Må føle det. Man må lære sprog og føle fædrelandet for at være en del af fællesskabet”.

Morten Messerschmidt i sin grundlovstale i Frederikssund efter tilbagevenden fra sygeorlov.

Ved det britiske valg sikrede Jeremy Corbyn sit parti Labour en solid fremgang. Han gik til valg med slogan: For The Many – Not The Few”.

Foto: Kevin Walsh

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]