Gå til hovedindhold

Tags

Måneden der gik

Den gode nyhed

Enhedslisten fremlagde i februar en omfattende plan, der viser, hvordan vi kan komme i mål med Danmarks klimaforpligtelser - uden at sende regningen til dem, der har mindst. Læs meget mere om klimaplanen på side 10-13.

Den dårlige nyhed

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vedtog i februar et såkaldt ”paradigmeskifte” på udlændingeområdet. Det betyder, at opholdstilladelser skal være midlertidige, at udlændingeministeren kan sætte loft over familiesammenføringer fra måned til måned, at straffen for at bryde indrejseforbud eller ikke at overholde meldepligten øges markant, at integrationsydelsen skifter navn til hjemsendelsesydelsen og at man skal være fire år i Danmark for at kunne stemme til kommunal- og regionsvalg.

Citatet

”Man diskuterer ikke med formanden. – Overhovedet!”

Pia Kjærsgaards reaktion på Pelle Dragsteds bemærkning: ”Hvis man siger, at en hel befolkningsgruppe ikke kan integreres, så vil jeg forbeholde mig ret til at kalde det et racistisk udsagn.”. Forinden havde Kjærsgaards partifælle, Kenneth Kristensen Berth spurgt: ”Er erkendelsen ikke bare den, at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande, den kan ikke lade sig gøre?”

Den 1. februar sparkede Enhedslisten valgkampen i gang med et brag. Flere hundrede mennesker med rød-grønne hjerter gæstede festen, heriblandt musikerne Bisse og Thomas Buttenschön.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]