Gå til hovedindhold

Måneden der gik

Den gode nyhed

Regeringen vil forkorte skoledagene. Ved redaktionens slutning har Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund, ikke set hele udspillet, men det tegner godt, mener hun.

- De lange skoledage har haft en lang række negative konsekvenser for eleverne. Blandt andet ved vi, at mange har svært ved at koncentrere sig og oplever stress som følge af skoledagens længde, forklarer hun.

Den dårlige nyhed

Vi har kun 17 år til at forhindre klimakatastrofen. Det slår et hold af forskere fra blandt andet Oxford University fast i en ny rapport. Hvis ikke vi for alvor gør noget ved den grønne omstilling inden 2035, kan vi nemlig ikke nå Paris-aftalens målsætning om at holde temperaturstigningen under to grader i år 2100. Andelen af grøn energi skal øges med to procent hvert år, vurderer de.

Citatet

”Nogle af vores tiltag er uliberale, men det er nødvendigt for at beskytte et frit samfund”.

Marcus Knuth (V) i ’Debatten’ på DR2 den 6. september. Pernille Skipper havde netop kritiseret regeringens angreb på de borgerlige frihedsrettigheder.

Overalt deltog Jordens beboere i ”Global Action Day” den 8. september. I København var 15.000 mennesker på gaden for at vise deres støtte til klimaaftalen fra Paris og solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

Foto: Facebook.com/climatemarchcph

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]