Gå til hovedindhold

Måneden der gik

Den gode nyhed:

Uber lukker i Danmark. 18. april er det slut med at bestille en Uber i Danmark. Kørselstjenesten har nemlig valgt at lukke ned, efter en ny taxiaftale blev indgået tidligere i år.

- End ikke den nye taxalovs klare liberalisering var åbenbart nok for Uber. Sådan et selskab kan kun fungere, hvis der stort set ingen regler er for deres forretning. Så vidt er vi heldigvis ikke kommet i Danmark, siger Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested.

Den dårlige nyhed:

Regeringen stjæler 400 millioner kr. fra verdens fattigste. Regeringen har overvurderet udgifterne til flygtninge i 2016 og afsat 400 millioner kroner for meget. Pengene stammer fra udviklingsbistanden. I stedet for at føre pengene tilbage flytter regeringen dem nu over i Finansministeriets kasse.

Citatet:

”Det svarer lidt til, hvis man i flybranchen havde sagt, at alle fly skal have propeller.”

Joachim B. Olsen om den nye taxalov, der kræver sædeføler og taxameter i bilerne.

En stor kreds af fagforeninger, miljøorganisationer og solidaritetsorganisationer arrangerede i marts demonstration mod handelsaftalen CETA.
Arrangørerne - og Enhedslisten - mener, at det vil være til skade for både miljøet og velfærden, hvis aftalen bliver vedtaget.

Foto: Anne Sofie Nielsen

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]