Gå til hovedindhold

Måneden der gik

Den gode nyhed

Efter protester fra mere end 300.000 demonstranter har den rumænske regering tilbagetrukket et kontroversielt dekret, der ville mindske straffen for korruption. Befolkningens tiltro til regeringen er dog stadig minimal, og demonstrationerne fortsætter trods tilbagetrækningen.

Den dårlige nyhed

Socialdemokratiet stemmer oftere sammen med blå end rød blok. Siden valget i 2015 har Socialdemokratiet i markant højere grad stemt på linje med de blå partier end med de røde, viser ny opgørelse. Det er ikke set før i de seneste 15 år.

Citatet

”Når jeg som minister ikke modtager underskriftsindsamlinger, så er det simpelthen fordi, at jeg ikke vil. Jeg vil simpelthen ikke.”

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens svar på spørgsmål fra Søren Egge Rasmussen om, hvorfor han ikke vil mødes med organisationer, der vil aflevere underskriftsindsamlinger.

Dagen efter Donald Trumps indsættelse som præsident var der demonstrationer for kvinders og minoriteters rettigheder i mere end 600 byer verden over. Her protester ved State Capitol Building i Madison, Wisconsin.

Foto: Amandalynn Jones (cc_by-sa_4.0)

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]