Gå til hovedindhold

LGBTQ-personer skal have et krisecenter

I sidste uge var det Copenhagen Pride Week, hvor tusindvis af mennesker deltog i fejringen af seksuelle minoriteters rettigheder. I den anledning foreslog Enhedslisten at oprette et krisecenter særligt målrettet LGBTQ-personer i livskrise.

Sissel Moos, kommunikationsmedarbejder

Årligt rammes tusindvis af mænd af vold i parforholdet, og undersøgelser viser, at størstedelen er i homoseksuelle forhold. Samtidig kan LGBTQ-personer med minoritetsbaggrund opleve stærk social kontrol, fordømmelse og eksklusion fra deres familie på grund af deres kønsidentitet eller seksualitet. Men i dag findes der ingen tilbud målrettet disse gruppers særlige behov. Derfor ønsker Enhedslisten at oprette et krisecenter, der skal være henvendt LGBTQ-personer, som oplever vold fra deres partner, eller som kommer fra etniske minoritetsmiljøer, hvor de er udsat for stærk, negativ social kontrol.

- LGBTQ-personer, der udsættes for vold i parforhold, har nogle særlige problemer, og tabuerne forfølger ikke mindst også voldsramte LGBTQ-mænd, forklarer ligestillingsordfører Pernille Skipper og uddyber:

- Samtidigt er der et enormt tabu forbundet med at være homo- eller biseksuel i visse minoritetsmiljøer. Det kan medfølge stærk, negativ social kontrol eller endda fysisk og psykisk vold fra familie og venner. Men når de henvender sig til de eksisterende rådgivningstilbud, er der ingen, der er særligt uddannet til netop deres problemer som minoritet i minoriteten. Det vil vi ændre på.

Samme behov for hjælp

Forslaget blev modtaget positivt af LGBT Danmark og foreningen Sabaah, der arbejder med at forbedre vilkårene for LGBTQ-personer med etnisk minoritetsbaggrund. Søren Laursen, der er forperson i LGBT Danmark sagde om forslaget:

- Det betyder, at vi ligesom alle andre vil få lov til at få hjælp under en livskrise. Vi oplever ligesom resten af befolkningen også vold i nære relationer og har naturligvis samme behov for hjælp.

Tilbuddet skal fungere som et krisecenter, der skal kunne huse fem-seks unge ad gangen. Derudover skal krisecenteret yde telefonrådgivning og vidensindsamling, der skal forbygge vold og nedbryde tabuer.

Foto: Peter Hershey, Unsplash.com

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]