Gå til hovedindhold

Kort nyt fra årsmødet

Indsamlingen

Årsmødet samlede i år ind til kurderne i Rojava. De har befriet store områder fra IS og er nu i fuld gang med at opbygge et nyt samfund. Det er ikke nemt. Især lider befolkningen under en handelsblokade fra Nordirak og Tyrkiet. For at opnå uafhængighed vil kurderne opbygge et bæredygtigt, økologisk landbrug. På den måde kan de blive selvforsynende med mad til befolkningen og de mange flygtninge i området. Men de har brug for at lære, hvordan man driver landbrug efter økologiske principper og teknikker. Årsmødedeltagerne samlede 13.292,50 kr. ind til dette gode formål.

Græsrodsprisen

Næstehjælperne modtog årets græsrodspris. Blandt begrundelserne var, at Næstehjælperne går foran, tænker nyt og er ihærdige. De vil gøre den individuelle skam ved at være fattig til kollektiv handling. De aktionerer for at gøre det synligt for alle os andre, hvad det betyder at leve som reformramt i Danmark.

Gitte Wilsdahl Christensen fra Næstehjælperne holdt en meget personlig og tankevækkende tale, hvor hun blandt andet slog fast, at: ”børn skal ikke gå sultne i seng, børn skal ikke gå i laset tøj, og børn skal slet ikke mærke deres forældres magtesløshed”.

Internationale gæster

26 internationale kammerater fra partier og bevægelser fra hele verden besøgte Enhedslistens årsmøde. Blandt andre deltog europæiske venner fra Tyskland, Frankrig, Holland, Baskerlandet, Spanien, Galicien, Irland og Portugal. Kammerater fra fjerne lande som Colombia, Iran, Irak, Australien og Vestsahara tog også turen til Korsgadehallen. Og fra Japan kom en repræsentant fra landets kommunistparti, der tæller 300.000 medlemmer. Den japanske gæst skulle som korrespondent skrive hjem om årsmødet til partimagasinets godt én million læsere! 

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]