Gå til hovedindhold

Kandidater ruster sig til valgkamp

I slutningen af august mødtes en stor del af Enhedslistens kandidater til kommune- og regionsvalget til et sommertræf. Rød+Grøn fangede fire af dem og spurgte, hvad de lægger vægt på i efterårets valgkamp.

Jeppe Rohde, Organisationsteamet

 

Niels Christian Petersen

Nummer fire i Esbjerg

- Vi går til valg på at få en ny politik i kommunen. Vi vil have en rød borgmester ind. Vi har en venstremand nu - en rigtig bykonge, som har været borgmester i en menneskealder. Han stiller ikke op igen, så det er nu, vi skal slå til og få gennemført et magtskifte.

- Enhedslisten har to mandater i Esbjerg byråd nu, og vi håber at kunne få tre ved det kommende valg. Vores mærkesager handler om velfærd: ældreområdet, hjemmeplejen, børn og unge. Der er nogle store besparelser i gang på de områder, som vi meget gerne skal have forhindret. De vil bl.a. lukke kræftcentret og skære ned på plejetilbud. Det er områder, der ligger mig meget på sinde.

Ditte Marie Thejsen

Nummer et i Odder

- Jeg blev indsuppleret i byrådet for snart tre år siden. Det har været spændende, lærerigt og hårdt. Der er blåt flertal i Odder Kommune, så det er ikke fordi, jeg har fået mange store ting igennem. Men jeg har fået sat emner på dagsordenen og påpeget nogle problematikker, som jeg ikke er sikker på, at der var nogen, der havde øje for tidligere – blandt andet i forhold til miljøet.

- I Odder fylder det grønne rigtigt meget. Vi er jo en landbrugskommune, så vi kommer til at tale meget om økologi og rent drikkevand, som der er store problemer med i vores kommune. Vi kommer også til at tale meget om oplandet. Der har i mange år været en nedprioritering af de områder, der ligger uden for Odder by; skolesammenlægninger, dårlig offentlig transport og så videre. Og så kommer vi til at tale om rummelighed. Vi ønsker en kommune, hvor der er plads til de flygtninge, der er kommet hertil, og tilgængelighed for mennesker med handicap.

Maja Smed Andersen

Nummer seks i Thisted

- Der foregår mange ting i kommunen, som jeg er utilfreds med. Man lukker skoler, nedprioriterer institutionsområdet og behandler ikke vores flygtninge særligt godt. Jeg er lærer til dagligt, så skoleområdet er noget, der ligger mig meget på sinde. Jeg stiller mest af alt op til kommunalvalget for at lære noget om politik og blive bedre; jeg tror ikke, jeg kommer ind.

- Jeg er taget til sommertræffet for at lære noget om at være politiker. Jeg synes, det er svært at tale til en forsamling og skrive indlæg. Det har været vildt spændende og givtigt, og jeg tager mange ting med hjem. Det er også godt at møde kandidater fra mange andre kommuner, og jeg kan mærke, at jeg er kommet det rigtige sted hen. Jeg føler mig godt tilpas, og det er mennesker, der har de samme værdier og livssyn som mig.

Svend Brandt

Nummer et i Haderslev

- Noget af det vigtigste er, hvordan vores svageste borgere har det – ældre og syge. Og hvordan miljøet har det. Men vi kigger også meget på bl.a. skoleområdet. Vi har vist gennem de sidste fire år, at selvom vi er opposition til oppositionen, så er det lykkedes os at få gennemført en hel del ting, fordi vi er velforberedte og knokler med sagerne. Så når man stemmer på Enhedslisten, så ved man, at man får en arbejdsindsats, som er ud over det gennemsnitlige. Vores mål for valgkampen er at sikre os et tredje mandat.

- Jeg er taget til sommertræffet, fordi det altid er godt at diskutere med kandidater fra andre byer og få noget inspiration. Diskutere, hvorfor man nednormerer børnehaverne i Thisted, når det allerede ser ringe ud i forvejen, og hvad de har tænkt sig at gøre ved det. Det har været rigtigt fint at øve sig i paneldebatter og forskellige argumenter for og imod Enhedslistens politik. Jeg har også øvet mig i valgkampsvideoer og lavet en fin lille film, som jeg kan tage med hjem og smide direkte på internettet.

Maja Smed Andersen, kandidat i Thisted.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]