Gå til hovedindhold

Kærlighed, kommunalvalg og nye kammerater

I november blev Enhedslistens Ungdomsfestival afholdt for første gang. Omkring 70 røde unge var over en weekend samlet i Middelfart til festivalen, der var arrangeret af Enhedslisten og SUF.

Mads Plovgaard Lehm, uddannelsespolitisk rådgiver

Klokken er 19:14 fredag aften på Brogaarden i Middelfart. En hel flok seje, unge aktivister er lige ankommet til Enhedslistens Ungdomsfestival. De fleste er over en time forsinket på grund af DSB, men de er i godt humør og med forventningerne i top. I løbet af festivalen skal de deltage i workshops, stemme dørklokker, synge, høre taler og feste. Festivalens program er nemlig pakket med over 30 workshops og taler og en masse andre spændende aktiviteter.

Yoga, dørklokker og fest

Lørdag formiddag, klokken er 10:10, og omkring 25 unge hilser på solen til Anna Bergs morgenyoga-workshop. Inde ved siden af er workshoppen om ”No Planet B” i fuld gang. Den handler om socialistisk, grøn politik og er enormt populær blandt deltagerne. Festivalens deltagere kommer fra hele landet, og nogle er allerede aktive i SUF og Enhedslisten. For andre er det første gang, de stifter bekendtskab med politisk aktivisme.

Det ringer på døren hos en familie i Middelfartområdet. På trappen står to modige, unge aktivister, der for første gang skal prøve kunsten at stemme dørklokker i en valgkamp. Det er tidlig eftermiddag kl. 14:15, og snakken går hen over dørkarmen om politisk og kommunalvalg. Stemningen er god, og familien lover at ”overveje” at stemme på Enhedslisten - første hus kan krydses af.

Der skal festes, og lørdag kl. 21:43 er der både gang i bordtennisbattene, bordfodboldkampene og så småt folk på dansegulvet. Selvom mange af deltagerne var taget alene til festival, går snakken livligt, og der hygges med øl og sodavand.

Tanket op med politisk energi

Søndag eftermiddag kl. 13:28 køres de sidste trætte deltagere til stationen. Tidligere på dagen har de hørt Enhedslistens politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, tale om, hvor fedt det er at være politisk aktiv. Og så noterede han en masse feedback fra deltagerne om, hvordan Enhedslisten kan blive endnu bedre til at tale de unges sag. Mange af de unge, der aldrig før har været med til et politisk arrangement, vender hjem med fornyet, politisk energi og lyst til at blive aktive i Enhedslisten og SUF. Adspurgt svarede alle deltagere, at de gerne vil deltage i en lignende festival igen.

Foto: Steve McFarland

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]