Gå til hovedindhold

Hvis Enhedslisten bestemte

Hvordan ville Danmark se ud, hvis Enhedslisten sad ved roret? Spørgsmålet er indtil videre hypotetisk, men som Danmarks fjerdestørste parti må vi have svar parate.

Jakob Sølvhøj, gruppeformand

Det er Enhedslistens opgave at vise, at vores røde og grønne principper kan omsættes til praksis og føre samfundet i en ny retning – for der er ikke andre, der gør det. Såvel Løkke som Thorning har ført ”nødvendighedens politik”, der tilgodeser de få på bekostning af fællesskabet.

Men ingen politik er nødvendig eller uforanderlig. Politik handler om valg! Vi kan vælge politik, hvor vi giver hinanden de bedste vilkår for at leve trygge, ligeværdige og bæredygtige liv.

Enhedslistens folketingsgruppes oplæg ”100 dage med Enhedslisten” giver konkrete forslag til, hvordan det kan gøres. Alle forslagene er realiserbare. Vi kunne gå i gang i morgen – hvis vælgerne giver os magt, som vi har agt.

100 politiske forslag

I det seneste år har Enhedslisten diskuteret, hvordan vi vil forholde os til en ny socialdemokratisk ledet regering. Det er en vigtig diskussion i lyset af erfaringerne med Thorning-regeringen. Men kernen i politik må og skal være det politiske indhold og den konkrete forskel, vi skal gøre for mennesker og miljø.

Med 100 dages-planen lægger vi op til en diskussion om, hvad vi vil som et parti i egen ret. Vi fremlægger 100 forslag, der kan skabe forandringer på hele paletten. Fra fjernelsen af sprøjtegifte til demokrati på uddannelserne. Fra trygge fødsler til en pensionsreform.

 

Fællesskab forandrer

100 dages-planen er et debatoplæg, hvor folketingsmedlemmer og ansatte på Christiansborg har forsøgt at løfte blikket fra den daglige kamp mod sorte lovforslag fra regeringens side og i stedet udarbejde fremadrettede, grønne og solidariske forslag.  Mange forslag har været i høring i relevante udvalg i Enhedslisten. Men den vigtigste del af processen venter forude, for vi tror på, at diskussion gør os alle klogere. Derfor lægger vi de 100 forslag ud til debat internt i partiet, men også til organisationer, bevægelser og helt almindelige mennesker, der også ønsker forandring i Danmark.

Vi vil gerne høre dine forslag, meninger og holdninger og håber, at du både læser videre på de følgende sider og kigger på hele planen, når vi lægger den ud elektronisk i forbindelse med årsmødet. Vi vil gerne vide, hvilke forslag der rammer rigtigt, og hvilke der er fejlskud. Og vi vil i det hele taget gerne starte en snak om, hvordan det faktisk er muligt at forandre samfundet – hvis vi gør det sammen.

  Fra Rød+Grøn:

  Faktaboks:

  Planens videre rejse

  Medio april:

  • Sendes til årsmødedelegerede og afdelingerne, der opfordres til at afholde åbne debatmøder om 100 dages-planen.
  • Offentliggøres på hjemmesiden og annonceres på sociale medier.

  Ultimo april:

  • Sendes til organisationer og bevægelser.
  • Diskuteres på workshops under partiets årsmøde den 27.-29. april.

  Maj-august:

  • Indgår i Enhedslistens 1. maj-taler rundt omkring i landet.
  • Diskuteres på offentlige møder, åbne medlemsmøder, møder med organisationer, bevægelser mv.
  • Spredes og debatteres på nettet og i aviser via læserbreve mv.

  September:

  • 3. september er deadline for at indsende bemærkninger til 100 dages-planen.

  Kontakt Enhedslisten

  Landskontoret
  Studiestræde 24, 1.
  1455 København K
  Tel. +45 33 93 33 24
  CVR-nr. 18289393
  [email protected]

  Folketingsgruppen
  Folketinget
  DK-1240 København K
  Tel. +45 33 37 50 50
  [email protected]