Gå til hovedindhold

Enhedslisten Esbjerg til DM i støvlekast

Sarah Nørris og Rasmus Vestergaard hentede hver sin 2. plads hjem, da Enhedslisten deltog i DM i støvlekast på Ribe dyrskue.

Esbjerg lokalafdeling deltog i år i Ribe dyrskue med Enhedsliste-telt, flag og flyers. Undervejs overraskede Sarah Nørris og Rasmus Vestergaard, henholdsvis spidskandidat til Esbjergs byråd og folketingskandidat i Sydjylland, med et særligt talent: De brilierede inden for den lokale sportsdisciplin, gummistøvlekast.

- Jeg følte mig lige lidt presset, da den kære Lars Mogensen, vores kandidat til Region Syddanmark, fortalte, at han havde da tilmeldt mig og Sarah. Jeg havde aldrig prøvet det før! fortæller Rasmus grinende om oplevelsen.

- Men det gik simpelthen så godt, at Sarah fik andenpladsen i damerækken, og jeg fik andenpladsen i manderækken. 
Rasmus tilføjer, at fra et feministisk perspektiv er det sjovt, at mandepræmien var 25 stykker smørrebrød, mens kvindepræmien var to Stelton-lysestager, for ”mænd skal jo have mad, kvinder skal have pynt!” De to sportsfolk var ikke enige og byttede slet og ret præmier, så Rasmus nu er indehaver af sit livs fineste lysestager, mens Sarah og hendes afdeling snart skal ud og spise smørrebrød.

Dyrskuer som led i kommunalvalg

Enhedslisten Esbjerg deltog naturligvis ikke kun for at vinde i gummistøvlekast, men fordi de mener, at lokal tilstedeværelse gør en kæmpe forskel, også for det kommende kommunalvalg.
- De folk, vi møder, er på den ene side nysgerrige, men mange er også lidt aggressive, fordi de tror, at vi vil smadre hele landbrugssektoren og omlægge landdistrikterne til én stor øde naturpark, fortæller Rasmus.
- Det er selvfølgelig en fed løgn! Vi vil jo netop have liv og mennesker på landet. Vi vil også have landbrugsproduktion i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi tager ud til steder domineret af Dansk Folkeparti og Venstre, så folk opdager, at Enhedslisten har differentierede holdninger til ting uden for storbyerne.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]