Gå til hovedindhold

De unge røde og grønne

Valgdeltagelsen blandt de unge steg betydeligt ved kommunalvalget i 2013. Tilbage står dog stadig, at unge stemmer i langt mindre grad end resten af befolkningen. Aldersgennemsnittet af de valgte i landets byråd er også meget højt, og flere peger på, at det gør det svært for unge mennesker at identificere sig med kommunalpolitikken.

Mai Villadsen, uddannelses- og ungdomspolitisk rådgiver

Enhedslisten har taget skeen i den anden hånd og har mange steder i landet arbejdet hårdt for at opstille unge kandidater til byrådene og regionsrådene.

Ditte Kroman

19 år, Holstebro Kommune

- Jeg stiller op, fordi jeg føler, at de små byer nedprioriteres. Jeg er født og opvokset i Thorsminde, og der har det kunnet mærkes, hvordan borgerne og deres behov bliver glemt.

Man spørger ikke borgerne, hvad de mangler og hvilke ideer, de har. Generelt får borgerne ikke mulighed for at blive hørt. Vi mister nærdemokratiet, og det skal der laves om på.

 

Mehmet Zeki Dogru

27 år, Greve Kommune

- Jeg stiller op, fordi flertallet i byrådet de seneste år har fjernet skoler og institutioner i kommunen. Det er et problem. Vi skal bygge nye skoler, have flere pædagoger til vores nuværende institutioner samt flere almene boliger i Greve Kommune. Børn og forældre skal have en institution og skole i deres nærområde.

 

Sabrina Louise Christiansen

22 år, Esbjerg Kommune

- Jeg stiller op, fordi jeg mener, det er vigtigt, at vi gør kommunen til et attraktivt sted for unge mennesker at studere, arbejde og ikke mindst bo. Derfor skal der flere almene- og studieboliger til byen til en langt billigere og overkommelig pris for unge mennesker.
Esbjergs unge er Esbjergs fremtid – derfor skal vi investere i dem.

 

Daniel Büttner

20 år, Sønderborg Kommune

- Jeg stiller op, fordi jeg ønsker, at Sønderborg skal skabe flere initiativer for ungdommen. Sønderborg skal være en by, hvor de unge har rig mulighed for at fungere socialt i deres fritid. De unge skal selv være med til at sætte deres eget præg på, hvordan byens ungdomsliv udvikler sig. Derfor mener jeg, at vi i Sønderborg bør have et ungdomshus, der skal styres af de unge - for kun gennem fællesskab kan ungdomslivet blomstre.

 

Signe Lund Jensen

25 år, Region Midtjylland

Som sygeplejestuderende har jeg en naturlig interesse for regionspolitik. Men jeg vil også være med til at vise, at regionsrådets arbejde ikke kun er relevant hvis man er (en mand) over 60. For der er meget af regionernes arbejde, der påvirker unge, både indenfor sundhed, psykiatri, offentlig transport og miljø. Man kan være lidt fræk og sige, at det jo påvirker de unge flest år ud i fremtiden.

Mehmet Dogru er blandt Enhedslistens unge kandidater til kommune- og regionsvalget.

Fra Rød+Grøn:

Faktaboks:

Unge i Enhedslisten

Medlemmer af Enhedslisten på 30 år og under: 2838

Opstillede til kommunalvalget under 30 år: 68

Opstillede til regionsvalget under 30 år: 5

Antal kommuner med Ø-opstillede under 35 år: 51 kommuner

Kommuner med flest unge Ø-opstillede under 35 år: Fredericia, Holbæk, Svendborg, Aalborg og København

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]