Gå til hovedindhold

Tags

Bidrag til et fagforeningshus til vores kammerater i Colombia

I marts sendte Enhedslisten valgobservatører til parlamentsvalget i Colombia. Her bad fagforeningen FENSUAGRO om hjælp til at købe et fagforeningshus i byen Popayán i delstaten Cauca. Du kan hjælpe vores colombianske kammerater ved at give et bidrag.

Morten Riis, Enhedslisten Bornholm

En af de vigtigste kampe, FENSUAGRO kæmper, er imod regeringen og de multinationale selskaber, der ønsker at få småbønderne væk fra jorden. De multinationale selskaber ønsker at etablere sig med minedrift, skovhugst og industrielt dyrket landbrug, der ødelægger lokalsamfundene og skader miljøet. Småbønderne arbejder derimod for kollektivt ejerskab til jorden og en bæredygtig udnyttelse af den.

Det er vigtigt, at de fagligt aktive og deres mange medaktivister fra andre sociale bevægelser kan få et aktivisthus til at holde møder i, til at koordinere demonstrationer og strejker i og til at overnatte i, når aktivister fra landet skal til fagforeningsaktiviteter og politiske møder i byen.

Solidaritet virker

Cauca er en region, der i høj grad er plaget af Colombias over 50 år lange væbnede konflikt. 2017 satte en kedelig rekord i antallet af mord på fagforeningsfolk, sociale ledere og menneskerettighedsforkæmpere; godt 200 sociale ledere blevet slået ihjel siden starten af 2017. De fagligt aktive mærker alt for lidt til, at der skulle være fred og demokrati på vej, selvom fredsaftalen blev underskrevet i 2016 og landets borgerlige præsident, Juan Manuel Santos, har fået Nobels fredspris.

Indsamlingen er aftalt med Hubert Ballesteros, der er næstformand for FENSUAGRO og hovedbestyrelsesmedlem i Colombias LO. Hubert, der er fantastisk glad for vores opbakning, var indtil for nyligt en af Colombias mere end 4.000 politiske fanger. Han har siddet i fængsel, fordi han var aktiv i en stor bondestrejke for fem år siden, men han er nu på fri fod igen. Der var stor international opmærksomhed om hans fængsling, bl.a. fra den britiske fagforeningskoalition, Justice for Colombia. Hubert er overbevist om, at det har været medvirkende til, at han igen kan arbejde og se sin familie.

Solidaritet virker – så derfor: vær med til at hjælpe kammeraterne i Popayán, Cauca – så de kan få et sted at holde deres møder. Indsamlingen kan ske via Mobilepay til: 33402 eller konto: 8401 1563719.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]