Gå til hovedindhold

Begivenhed

Klimamarch

 

Den 29. April 2017 går vi i København i solidaritet med folk verden over som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed. Klimaforandringerne skader os alle. Krig, tørke, oversvømmelser, og storme skaber allerede nu kaos og ødelæggelser kloden over - også i Danmark.


Derfor beder vi alle om at gå:
• For at sætte mennesker og miljø før økonomisk vækst
• For politisk handling fremfor en individualisering af klimaansvar via ændrede forbrugsvaner
• For et Danmark der vil kæmpe for en større stemme i den internationale klimadebat til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare overfor klimaforandringerne
• For et bæredygtigt og solidarisk Danmark hvor få har for meget og færre for lidt


Den globale People’s Climate Movement har valgt den 29. April, 2017 da denne dato markerer Donald Trump’s første 100 dage som præsident. Trump’s administration er domineret af repræsentanter for globale virksomheder og udgør en global trussel mod ansvarlig klimapolitik og menneskerettigheder, og Trump selv har endda truet med at trække USA ud af Paris aftalen. Og Trump er blot et fremtrædende symbol på en bredere tendens. Overalt ses en tendens mod privatisering, stigende ulighed, og hensynsløs udnyttelse naturressourcer til skade for klimaet, miljøet og almindelige menneskers livsmuligheder.
Heldigvis ser vi også en reaktion i form af folkelige bevægelser og modstand rundt om i verden, herunder en lang række tiltag for at modvirke ulighed, sexisme, racisme, fremmedhad og fordomme her i Danmark. Med Folkets Klimamarch 2017 vil vi vise solidaritet med alle disse folkelige bevægelser!

 

 

I kan se mere om værdigrundlaget for marchen og vore paroler her: https://www.klimamarchkbh.com/dansk

I kan se hvem vore partnere er her: https://www.klimamarchkbh.com/partners/

Eller på facebook:

https://www.facebook.com/events/952773371525051/

 

Selve marchen starter og slutter på Christiansborg, med en march/optog rundt om Københavns Havn. Vi håber på en smuk og inspirerende dag med masser af fest og gode stærke billeder som kan forstærke vores budskab i tiden efter marchen. 

Vi håber I vil være med til at gøre dette til en fantastisk event som vil skabe fornyet energi og kampvilje blandt de der ønsker ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed!

Tidspunkt for begivenhed

Lørdag, 29. april 2017 (Hele dagen)

Sted

København

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]en.dk

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]