Gå til hovedindhold

Vigtigt at høre kommuner om kommunal udligning

Kommunerne skal høres i forhold til kommunal udligning.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har i dag offentliggjort to rapporter om det kommunale udligningssystem, om den særlige udlændingeudligning, og om kommunernes mulighed for at skabe job i det nuværende udligningssystem. Begge rapporter er sendt i høring hos kommunerne.

Finn Sørensen, kommunalordfører for Enhedslisten, udtaler om analysen af den særlige udlændingeudligning:

- Vi støtter varmt, at kommunerne bliver hørt om rapporternes konklusioner. For vi er opmærksomme på, at der kan være særlige eller generelle indsatser, som kommunerne gør, der ikke er fanget i rapportens undersøgelse. Disse indsatser skal kommunerne have muligheden for at belyse.

- Rapporten om udlændingeudligningen kan pege i retning af, at kommunernes integrationsindsats tilsyneladende er effektiv. Det ser ud til, at det lykkes kommunerne at integrere indvandrere ved at bruge færre midler på særlige indsatser end antaget. Så hvis nogle kommuner får flere penge, end de har behov for til at løfte integrationsindsatsen, så vil vi naturligvis gerne se på det.

- Samtidig er det vigtigt for Enhedslisten, at en justering af udligningssystemet ikke bliver brugt til at give nogle kommuner et økonomisk løft ved at skære ned hos andre. Omfordeling mellem kommunerne må ikke erstatte et tiltrængt løft af kommunernes samlede økonomi i en tid, hvor regeringen fører en hård nulvækst-politik over for kommunerne.

Fredag, 14. marts 2014 - 12:46

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]slisten.dk