Gå til hovedindhold

Vi skal have et velfærdsforbehold

Det danske velfærdssamfund er under alvorligt pres fra EU. Derfor kræver Enhedslisten et velfærdsforbehold.

De seneste EU-domme, der underkender indretningen af danske velfærdsydelser som SU og dagpenge, truer hele den måde, Danmark er indrettet på. Det kan på sigt blive katastrofalt, hvis vi ikke reagerer nu.

EU skal blande sig uden om vores velfærd

Derfor foreslår EU-ordfører Nikolaj Villumsen et nyt EU-forbehold på velfærdsområdet.

- I Danmark har vi indrettet os sådan, at vi finansierer velfærden over skatten. Til gengæld forventer vi at kunne få hjælp, hvis vi rammes af sygdom eller arbejdsløshed, siger han.

EU-trussel er løftebrud

Danskerne er tidligere blevet lovet, at EU ikke ville presse den danske velfærdsmodel. De løfter bliver nu gjort til skamme.

 - De EU-begrejstrede partier har ført befolkningen bag lyset og skylder ærligt talt at tage problemet seriøst. Hvis danskerne havde fået at vide, at medlemskabet af det indre marked ville undergrave vores velfærdssamfund og arbejdsmarked, så havde de næppe stemt ja, påpeger Nikolaj Villumsen.

- EU skal ikke tvinge os til at opgive den samfundsmodel, som vores forældre og bedsteforældre har skabt. Og som har gjort Danmark til et friere, rigere og tryggere samfund end mange andre lande. 

Tirsdag, 24. september 2013 - 11:07

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]