Gå til hovedindhold

Væk med cigarkasserne

Enhedslisten vil have åbenhed om partistøtte, også lokalt, hvor der i dag stort set ingen regulering er. 

Lokalpolitikere og partier kan holde deres sponsorer hemmelige for vælgerne. Enhedslisten ønsker loven om partistøtte strammet, så befolkningen får fuld indsigt i pengestrømmene til partierne, og den åbenhed skal selvfølgelig også gælde lokalt.

Retsordfører Pernille Skipper udtaler:

- Det er et demokratisk problem, at partierne kan hemmeligholde deres økonomiske sponsorer for vælgerne. Det er vigtigt, at vælgerne har indsigt. Hemmelighedskræmmeriet kan jo give mistanke om, at der foregår noget lyssky.

- Det nytter ikke noget, at der kan være mistanker om kammerateri, når lokalpolitikere skal tildele f.eks. bevillinger eller vedtage en planlov. Fuld åbenhed er den bedste måde at sikre, at lokalpolitikere ikke giver deres økonomiske donorer i f.eks. lokale virksomheder særbehandling efter valget.

- Regeringen har lovet i sit regeringsprogram, at vi skal have strammet loven om partistøtte. Det bør ske snarest, og den lokale partistøtte skal selvfølgelig omfattes af de nye og strammere regler om åbenhed.

- Men jeg vil egentlig også opfordre de andre partier til at frigive oplysningerne om deres økonomiske donorer på eget initiativ. Lige som Enhedslisten allerede har gjort det i en række kommuner.


Enhedslisten kører for tiden en kampagne for åbenhed om partistøtte. På hjemmesiden pengeklubberne.dk, kan man blandt andet støtte en underskriftindsamling, der opfordrer lokalpolitikerne til at fortælle hvem der betaler deres valgkamp. 

Det fremgår af artiklen i Jyllandsposten i dag, at donationer til S, SF og Enhedslisten i København hemmeligholdes af kommunen.
Enhedslisten i København har dog, ligesom Enhedslisten nationalt, på egen hånd lagt oplysningerne frem. De kan findes her

Søndag, 6. oktober 2013 - 13:31

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]