Gå til hovedindhold

Unge transkønnede skal have et valg

Unge transkønnede skal kunne udskyde puberteten med hormoner, indtil de er myndige og har lov til at søge om kønsskifte.

Information bragte i går et portræt af et transbarn. Faktum er, at mange transkønnede allerede i førskolealderen føler sig fanget i en forkert krop, og det giver kolossale problemer i puberteten. Problemer, som kunne undgås.

Hormoner til unge transkønnede

Det er selvsagt særligt traumatisk at få bryster og menstruation, hvis man føler sig som dreng. Derfor skal unge transkønnede tilbydes hormoner, der udskyder puberteten, til de bliver gamle nok til at påbegynde et reelt kønsskifte, mener sundhedsordfører Stine Brix.

- Min holdning er, at man som minimum må få tilbudt den behandling, som udsætter puberteten. Vi bør desuden overveje at lade transkønnede få reel hormonbehandling og skifte køn på papiret, allerede når de runder 15 år.

Holland gør det allerede

Tilbuddet eksisterer allerede i Holland, hvor erfaringerne er gode.

Pubertetsudsættende hormoner, som ofte bruges for at give små børn ekstra tid til at vokse, forandrer nemlig ikke kroppen permanent. Hvis en ung transkønnet skifter mening om sit køn, kan man blot afbryde behandlingen, så sætter puberteten ind. Hormonerne giver altså blot betænkningstid. 

At udsætte puberteten gør desuden et evt. senere kønsskifte langt mere skånsomt. Det er jo ikke nødvendigt at fjerne bryster kirurgisk, hvis de aldrig kommer.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]