Gå til hovedindhold

Udenrigsminister må forklare offentlighedslov

EL inddrager udenrigsministeren i sag om kritik af offentlighedsloven.

Det sker efter, OSCE's repræsentant for mediefrihed, Dunja Mijatović, i går udsendte kritik af regeringens forslag til en offentlighedslov. 

Nikolaj Villumsen, europaordfører, siger:

- OSCE er ikke hvilken som helst organisation. Organisationen samler alle europæiske lande og bl.a. USA og Canada. Opgaven er at fremme sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder, og OSCE udfører fx valgobservationer i tvivlsommer demokratier som Ukraine og Rusland. Det er en meget alvorlig sag, når de kritiserer Danmark.

- Enhedslisten kalder nu Villy Søvndal i samråd om sagen. Det er bydende nødvendigt at få afklaret, hvordan udenrigsministeren har tænkt sig at forholde sig til kritikken. Jeg frygter ærligt talt for Danmarks internationale omdømme, hvis vi sidder en kritik fra OSCE overhørig.

- Normalt tager danske politikere det meget alvorligt, når OSCE kritiserer Ukraine, Rusland, Moldova og andre. Henstillinger og kritik fra OSCE er noget, man lytter til internationalt. Og det skal selvfølgelig være på samme måde, når fingeren peger på os selv.

Læs OSCE's pressemeddelelse. 

Nikolaj Villumsen har stillet følgende samrådsspørgsmål til udenrigsministeren:

  • Hvilke overvejelser giver OSCE’s kritik af forslaget til ny offentlighedslov (L 144) ministeren anledning til?
  • Hvilke initiativer planlægger ministeren at tage som følge heraf?
  • Hvordan vil ministeren undgå, at den internationale kritik af L 144 får negative konsekvenser for Danmark?

Jf. pressemeddelelse fra OSCE og fx artiklen ”ny udenlandsk kritik af offentlighedsloven”, der blev bragt på dr.dk den 23. maj 2013.

Fredag, 24. maj 2013 - 12:53

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]