Gå til hovedindhold

TTIP er et ræs mod bunden

EU vil give USA's embedsværk stor indflydelse på dansk lovgivning via frihandelsaftale.

Det skriver Dagbladet Information, der har fået fat på et yderst kontroversielt og hemmeligt forhandlingsoplæg fra EU-Kommissionen i forbindelse med frihandelsaftalen med USA. Oplægget foreslår et vidtgående ”reguleringssamarbejde” med USA, der skal sikre en løbende ”harmonisering” af al eksisterende og fremadrettet lovgivning mellem EU og USA. På den måde vil ingen folkevalgte kunne indføre lovgivning, der negativt påvirker ”international handel og investeringer”.

EU-ordfører Nikolaj Villumsen udtaler:

 

- Jeg frygter udemokratisk smagsdommeri fra store erhvervsinteresser. Det vil jo undergrave demokratiet, og jeg vil derfor kræve en redegørelse fra handels- og udviklingsminister Mogens Jensen om, hvorvidt han virkelig kan acceptere det her.

- Afsløringen belyser jo desværre endnu engang, at regeringens løfter om, at TTIP ikke vil få nogen som helst negative konsekvenser for vores muligheder for at lovgive, er ren og skær ønsketænkning. Fortsætter regeringen sin hidtidige hovedet-i-busken tilgang, hvor man affejer al kritik med flygtige løfter om "vækst og arbejdspladser", så kan det koste demokratiet dyrt.

- Der er efterhånden sluppet en del ud af de lyssky forhandlingslokaler, der viser, at der er meget langt fra det skønmaleri, som Mogens Jensen forsøger at male, til EU-Kommissionens egentlige forhandlingsoplæg. Det ville klæde ministeren at forholde sig mere ærligt til de mange kontroverser i forhandlingerne.

Læs artiklen i Information.

Torsdag, 29. januar 2015 - 11:16

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]