Gå til hovedindhold

Troels Lund Poulsen er ikke frifundet

Med Skattesagskommissionen bør den politiske interesse samle sig om tidligere V-skatteminister Troels Lund Poulsens rolle.

Kommissionen efterlader en række ubesvarede spørgsmål, der peger i en helt anden retning end Venstres proklamering om, at Lund Poulsen er frifundet for kendskab til Kinnocks skattesag.

Retsordfører Pernille Skipper siger.

- Troels Lund er bestemt ikke frikendt. Kommissionen har forkastet hans forklaringer om, at han ikke blev holdt orienteret om Stephen Kinnocks skattesag, og fastslået, at han har vist en påfaldende interesse for udfaldet af skattesagen. Samtidig har han videregivet oplysninger om Stephen Kinnocks påståede seksuelle orientering til sin spindoktor og sine ministersekretærer. Sagen er bestemt ikke slut.

- Der står stadig en række ubesvarede spørgsmål tilbage efter offentliggørelsen af beretningen. Det er tydeligt, at en minister og hans topembedsmænd ikke har håndteret magten og de fortrolige oplysninger, som de burde. Derfor er helt misvisende, når Venstre udlægger beretningen som en ”frifindelse”. De burde bøje nakken og overveje, om de på nogen måde reelt kan retfærdiggøre at få magten igen, når de har så lemfældig en omgang med reglerne.

- Sagen får nu et politisk efterspil. Folketinget må vurdere, om det er acceptabelt, at misbrug af magt og fortrolige oplysninger tilsyneladende har været hverdag i Skatteministeriet under VK-regeringen, og om den centrale politiker i sagen, Troels Lund Poulsen, har levet op til sit ansvar som minister. Vi tager selvfølgelig sagen videre, når ministeren oversender beretningen til Folketinget.

Mandag, 3. november 2014 - 12:25

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]