Gå til hovedindhold

Tillykke til regnbuefamilierne

I går førstebehandlede Folketinget et lovforslag, der skal give homoseksuelle par lige adgang til adoption. Enhedslisten glæder sig over, at det ser ud til at blive vedtaget.

En folketingsbeslutning tilbage i marts 2009 tvang Justitsministeriet til at fremsætte lovforslaget, der blev positivt modtaget af hele oppositionen, Liberal Alliance, Fokus og enkelte medlemmer af Venstre.

Forældreevner har intet med seksualitet at gøre
Det glæder Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen. Det er på høje tid, at Danmark holder op med at diskriminere homoseksuelle på adoptionsområdet.

 - Om man er en god forælder eller ej, har intet at gøre med seksualitet. Derfor skal homoseksuelle selvfølgelig have lige adgang til adoption, udtaler Johanne.

 - Det har Enhedslisten været med til foreslå adskillige gange, men det er dejligt, at der nu for første gang er ørenlyd.

Lovforslaget indebærer desuden et kærkomment farvel til den regel, der hidtil har betydet, at den ikke-biologiske mor i et lesbisk par først kunne anerkendes som forælder efter 3 måneder.

Falsk markedsføring af frisindet Danmark?
Den positive modtagelse i går tyder på, at lovforslaget går igennem. Alt andet vil også være grotesk i betragtning af, at danske politikere jævnligt forsøger at tage patent på frisind og ligestilling, mener Johanne.

 - Udlændinge, der kommer til Danmark for at bo og arbejde, skal blandt andet skrive under på, at de ikke vil udsætte andre borgere for diskrimination på baggrund af deres seksualitet. Jeg vil foreslå dem at anklage den danske stat for falsk markedsføring, hvis forslaget ikke vedtages.

 - Eller måske ville det være en ide, at regeringens medlemmer også skrev under på, at de ikke vil diskriminere, slutter Johanne. 

Onsdag, 17. marts 2010 - 12:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]