Gå til hovedindhold

Stop vold mod kvinder

Danmark bør underskrive Europarådets konvention mod vold mod kvinder, mener menneskerettighedsordfører Nikolaj Villumsen.

Han opfordrer ligestillingsminister Manu Sareen til at handle.

Vi skal være foregangsland

Ligestillingsministeren bruger i år kvindernes internationale kampdag til at sætte fokus på og lancere et nyt mandenetværk til bekæmpelse af vold mod kvinder.

Det er et godt initiativ, men Danmark bør også underskrive Europarådets konvention mod vold mod kvinder. 

- Danmark er normalt et foregangsland i forebyggelse og hjælp til voldsramte kvinder, men vi svigter vores ansvar internationalt. Vi kunne lægge pres på andre lande ved at underskrive, så det vil jeg opfordre Manu Sareen til at gøre. 

Konventionen kan gøre en forskel

 - Hvert år udsættes omkring 29.000 kvinder for vold fra nuværende eller tidligere partnere. Det er helt uacceptabelt, og derfor er det meget positivt, at ligestillingsministeren bruger dagen til at sætte fokus på vold mod kvinder, understreger Nikolaj Villumsen.

  - Det er afgørende, at man kan undslippe voldelige partnere, og at gerningsmænd bliver retsforfulgt for deres forbrydelser. Jeg ved fra mit arbejde med europæisk ligestillingspolitik, at det desværre sker alt for sjældent i andre lande, og her vil en tilslutning til konventionen kunne gøre en forskel, fordi den forpligter landene til handling.

 

Fakta:

Europarådets konvention mod vold mod kvinder blev vedtaget i april 2011 og er et internationalt og juridisk bindende instrument til at forebygge vold, beskytte ofrene og sætte en stopper for voldsudøveres straffefrihed. Den definerer og kriminaliserer forskellige former for vold mod kvinder, bl.a. tvangsægteskaber, skamfering af kvinders kønsdele, forfølgelse, fysisk og psykisk vold samt seksuel vold.

Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig og England har allerede ratificeret konventionen.

Her kan du læse konventionen.

 

 

 

Fredag, 8. marts 2013 - 9:48

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]