Gå til hovedindhold

Stop diskrimination af mandlige pædagoger

Der er brug for flere mænd i daginstitutionerne, og det forudsætter, at kommunerne holder op med at behandle alle mandlige pædagoger som potentielle sexforbrydere.

Flere kommuner har indført forbud mod at lade mandlige pædagoger være alene med børn eller tage et barn på skødet. Det er diskrimination, som gør det svært at rekrutere mænd til at arbejde i vores daginstitutioner.

Ligestillingsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Det her er klokkeklar diskrimination. Ikke alene over for de mænd, som gerne vil arbejde i daginstitutionerne, men også over for kvinderne og børnene.

- Vi vil gerne bekæmpe det kønsopdelte arbejdsmarked, som medfører ulige løn mellem mænd og kvinder. Derfor skal vi sørge for, at ligestilling mellem mænd og kvinder også indfinder sig i daginstitutionenrne.

- Desværre har ligestillingsministeren ikke ville gøre noget ved diskriminationen af mandlige pædagoger. På et nyligt samråd meddelte han, at pædagogernes organisation BUPL bare kunne køre en sag i Ligestillingsnævnet. Det er ikke godt nok, så jeg har stillet ham et direkte spørgsmål om, hvad han vil gøre ved den dårlige situation.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]