Gå til hovedindhold

Selvstændige får en barselsfond

Der er godt nyt fra ligestillingsfronten, hvor regeringen og Enhedslisten har forhandlet en barselsfond for selvstændige på plads.

Lovforslaget om barselsfonden er netop blevet fremsat til stor glæde for ligestillingsordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

Et fremskridt for ligestillingen

- Det er et kæmpe fremskridt for ligestillingen. Tusindvis af små selvstændige vil fremover kunne få økonomisk dækning, når de går på barsel, forklarer Jørgen Arbo-Bæhr.

Til gengæld undrer det ham, at oppositionen ikke vil støtte lovforslaget.

- Det er ærligt talt pinligt, at oppositionen ikke vil være med til at gennemføre denne forbedring, som alle selvstændige solidarisk skal gå sammen om at finansiere.

Stadig lang vej endnu

Ligestillingsområdet har eller længe ligget stille trods gode intentioner i regeringsgrundlaget. Planerne om øremærket barsel til mænd og en opstramning af kønsopdelte lønstatistikker er fx strandet i udvalg.

Jørgen Arbo-Bæhr vil derfor minde regeringen om, at der ikke er grund til at hvile på laurbærrene 

- Barselsfonden skal kun være startskuddet. Jeg håber, at beskæftigelsesministeren begynder at tage ligestillingen alvorligt generelt og derfor også stiller lovforslag om de andre ligestillingstiltag i regeringsgrundlaget.

Torsdag, 21. marts 2013 - 15:01

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]