Gå til hovedindhold

Samråd om Lars Løkkes rejseudgifter

Enhedslisten kalder udviklingsminister Christian Friis Bach i samråd om Lars Løkke Rasmussens meget store rejseudgifter.

Det sker efter afsløringerne af, at Lars Løkke har rejst for mere end 20.000 danske kroner om dagen i gennemsnit i forbindelse med sin post i ulandsorganisationen GGGI. Enhedslisten er interesseret i at sikre, at lignende skandaler aldrig gentager sig og vil derfor have den nuværende udenrigsminister i tale.

Udenrigsordfører Christian Juhl ønsker svar på følgende spørgsmål:

A): Hvad mener ministeren om Lars Løkke Rasmussens udgifter til rejser og ophold i forbindelse med arbejdet i GGGI?

B): Har Udenrigsministeriet godkendt organisationens rejseregler?

C): Hvilke rammer er der for rejser og konferencer og forbrug undervejs for repræsentanter for det danske folketing i denne og lignende organisationer?

D): Er Lars Løkke Rasmussens forbrug i strid med Udenrigsministeriets regler for den slags aktiviteter?

E): I givet fald, vil Udenrigsministeriet forlange tilbagebetaling af et overforbrug?

F): Yder Udenrigsministeriet/Danida tilskud til andre organisationer med samme høje forbrugsniveau under rejser og møder?

G): Hvilke initiativer har Udenrigsministeriet taget for at sikre, at der ikke fremover sker lignende frås med ministeriets midler - direkte eller indirekte?

H): Hvilken mulighed har Udenrigsministeren for at udskifte Lars Løkke Rasmussen med en mere selvkritisk og økonomisk mådeholden person på posten i GGGI?

Fredag, 11. oktober 2013 - 11:42

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]