Gå til hovedindhold

Sæt loft over antal børnesager pr. sagsbehandler

Herning kommune har sparet 3,7 mio. kr. ved at sætte et max på 25 børnesager pr. sagsbehandler viser en evaluering foretaget af KORA. Enhedslisten vil have samme grænse i hele landet.

Partiet stiller derfor beslutningsforslag om et lovfastsat maksimum.

Socialordfører Pernille Skipper siger:

- Forsøget fra Herning viser det, som der er blevet råbt op om fra fagfolk i årevis: Den indsats, en socialrådgiver kan give et udsat barn, bliver meget bedre, når der er tid til hver enkelt. Og det sparer samtidig penge. Det kan faktisk betale sig at investere i en ordentlig social indsats, og derfor stiller vi nu beslutningsforslag om, at alle sagsbehandlere max må sidde med 25 børnesager.

- Vi har set alt for mange uhyggelige sager på børneområdet, hvor børn burde have været hjulpet langt tidligere. Man kan desværre nok aldrig undgå alle overgreb på børn, men hvis socialrådgiverne får bedre kapacitet, kan man med al sandsynlighed få fanget mange problemer langt tidligere og sikre, at det er den rigtig indsats, man giver til et barn eller en familie med problemer.

- Det kan faktisk betale sig rent økonomisk at investere i forebyggelse og en god social indsats. Fordi det forhindrer endnu flere sociale problemer og flere offentlige udgifter senere hen. Det er sådan set logisk nok. Nu kan vi også se på forsøget fra Herning, at investeringerne betaler sig tilbage i besparelser efter få år.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]