Gå til hovedindhold

Ros til Lidegaard for at stille krav til USA

Enhedslisten roser udenrigsminister Martin Lidegaard for at kræve udbudsprocessen på Thule Air Base sat i bero.

Folketingets vedtog 22. januar 2015, at ”Folketinget opfordrer regeringen til (1) at sikre at servicekontrakthaveren ved Pituffik fortsat vedbliver med at være dansk/grønlandsk, (2) at arbejde for at sikre Grønland størst muligt afkast af amerikansk militær tilstedeværelse i Grønland i form af lærerpladser, beskæftigelsesmuligheder, samt skatteindtægter og (3) at sikre at der ikke fremadrettet kan opstå tvivl om krav og kriterier.”

Denne vedtagelse er ikke forenelig med at lade et amerikansk skuffeselskab tage over.

Grønlandsordfører Finn Sørensen siger:

- Det er rigtig godt, at udenrigsministeren har bedt USA om at stoppe udbudsprocessen i Thule Air Base, indtil der er fundet en tilfredsstillende løsning. Det var nøjagtigt, hvad Enhedslisten, sammen med en række andre partier, opfordrede udenrigsministeren til i går.

- Det har lige siden valget af det amerikanske skuffeselskab stået klart, at USAF handlede i strid med ånden i aftalerne mellem Rigsfællesskabet og USA, når de lod et amerikansk skuffeselskab deltage i udbudsrunden og oven i købet få lov til at vinde den. Derfor er det helt indlysende, at processen skal sættes i bero.

- Udenrigsministeriets håndtering af sagen har indtil nu langt fra været tilfredsstillende. Men med det skridt, som udenrigsministeren tager nu, er der håb om, at vi kan komme tilbage på sporet og sikre, at Grønland får det samme udbytte af Thulebasen, som de hidtil har haft. Folketinget har i hvert fald besluttet, at det er den opgave, udenrigsministeren skal løse, og det vil vi selvfølgelig bakke ham fuldt og helt op i.

Torsdag, 26. februar 2015 - 13:08

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]