Gå til hovedindhold

Retten til abort må ikke knægtes

Religion skal ikke blandes ind i lægegerningen. Derfor beder Stine Brix sundhedsministeren gå ind i sag fra Lolland.

Den praktiserende læge Søren Frederick Østerhus fra Lolland nægter at henvise kvinder til abort og tilbyder i stedet at bede for dem. Det kan ikke være rigtigt, mener sundhedsordfører Stine Brix, der nu rejser sagen i Folketinget.

- Jeg synes ærlig talt, at man skal lade være med at blande religion ind i arbejdet som læge. Tro er et personligt anliggende, men når det får konsekvenser for andre mennesker, så går det for vidt. Retten til abort er et faktum i Danmark.

Tjek af abortloven

Stine Brix har bedt Sundhedsminister Astrid Krag (SF) om at tage stilling til, om den pågældende læge har overtrådt loven, når han har nægtet at henvise til abort.

- Som abortloven er i dag kan en læge godt nægte at medvirke til en abort, men i så fald skal han straks henvise til en anden læge, som kan give en henvisning. Det gælder også for Søren Frederick Østerhus – han kan ikke bare sende folk hjem.

Derudover skal Astrid Krag svare på, om abortloven er god nok.

- Jeg har bedt sundhedsministeren om at gå ind i sagen i første omgang for at sikre, at den pågældende læge følger loven, og i anden omgang for at undersøge om vi kan sikre den enkelte kvindes ret til at få abort yderligere, siger Stine Brix.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]