Gå til hovedindhold

Regler for kontanthjælp er håbløse

Finn Sørensen anmoder beskæftigelsesminister Henrik Dam om at indkalde til forhandlinger om modregning i kontanthjælp.

Socialordføreren er forarget over, at Vordingborg kommune trak en familie i kontanthjælp, da familien fik erstatning fra deres indboforsikring efter et indbrud.

Ringeagt over for arbejdsløse

Finn Sørensen kaldert det "fuldstændig urimeligt", at man modregner kontanthjælpsmodtagere for udbetaling fra en tyveriforsikring.

- Familien her havde fået ødelagt ting i hjemmet og stjålet værdier. De har ikke for mange penge i forvejen, men kommunen mener åbenbart det er ”luxusvarer”. Det siger virkelig noget om den ringeagt, der har bredt sig over for de arbejdsløse, siger han.

Modregningereglerne skal ses efter

Det er på høje tid, at beskæftigelsesministeren indkalder til forhandlinger med alle de partier, der er med på at ændre modregningsreglerne.

- Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen må melde klart ud, om han synes, reglerne er rimelige, og hvad han vil gøre ved dem. Jeg opfordrer ham til at indkalde Enhedslisten, S, SF og DF til forhandling, der alle har meldt ud, at de gerne vil kigge på reglerne, siger Finn Sørensen.

- Modregningsreglerne trænger til et grundigt eftersyn. I august 2014 spurgte jeg, om ministeren synes, det er rimeligt, at modregne et løntilgodehavende i kontanthjælpen. Det har jeg stadig ikke fået svar på. Det bør også indgå i forhandlingerne.

Fredag, 13. februar 2015 - 13:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]