Gå til hovedindhold

Regeringen droppede arbejdsklausuler

Socialdemokraterne beskylder Enhedslisten for at forhindre arbejdsklausuler, men vil ikke selv stemme for sit eget forslag i salen.

I dagens Politiken rettes der en bredside mod Enhedslisten fra S og SF. De mener, at Enhedslisten ene og alene er skyld i, at der ikke kom forpligtende arbejdsklausuler.

Den påstand er imidlertid rent spin, siger Finn Sørensen, der er ordfører vedrørende social dumping, og som var med til at forhandle om spørgsmålet i finanslovsforhandlignerne.

Enhedslisten kæmpede for arbejdsklausuler

Forslaget om arbejdsklausuler og kædeansvar var et af Enhedslistens hovedkrav i de netop afsluttede finanslovsaftaler, fortæller Finn Sørensen.

- Enhedslistens forsøgte under forhandlingerne at få en aftale om en lov om arbejdsklausuler, der sikrer, at når vi bruger skattekroner til at bygge skoler eller metro, så skal det ske på danske løn og arbejdsvilkår.
Derfor undrer det ham, at regeringen nu beskylder Enhedslisten for at være skyld i, at forslaget faldt på gulvet.

- Regeringen afviste i hele forløbet en sådan lov. Da regeringen tirsdag morgen kl. 11 præsenterede Enhedslisten for et ultimatum, indgik der ikke noget tilbud om en forpligtende aftale om obligatoriske arbejdsklausuler.

Regeringen svarede aldrig på forslag

Først tirsdag efter middag – efter, at Venstre var inviteret ind i forhandlingerne - kom regeringen med et tilbud om obligatoriske arbejdsklausuler. Det ville Enhedslisten gerne være med til at forhandle.

- Vi drøftede det i i forhandlergruppen, hvorefter jeg ringede til Mette Frederiksen med et ønske om, at et afsnit om EU-retten blev taget ud af teksten. Men regeringen vendte aldrig tilbage, og de lukkede kort efter en aftale med højrefløjen, siger Finn Sørensen.

Han er ikke sikker på, hvor dybfølt tilbuddet i virkeligheden var.

- Det er vores klare opfattelse, at det sene tilbud først og fremmest sigtede på det blamegame, der nu er i gang. Dette bekræftes af, at Socialdemokraterne nu afviser at stemme for deres eget forslag i Folketinget.

 

Fredag, 29. november 2013 - 11:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]