Gå til hovedindhold

Politiets får ikke lov at lukke faglig principsag

Statsadvokaten tvinger politiet til at genåbne sag om en arbejdsgiver, der har overtrådt loven om brevhemmelighed.

I efteråret 2012 blev tre kranførere bortvist fra deres arbejdsplads, Århus Havn. Bortvisningen skete, efter havnedirektøren havde tjekket indholdet i de pågældendes mobiltelefoners SMS-beskeder, hvilket er i strid med loven.

Efterfølgende har Østjyllands Politi siddet på hænderne i efterforskningen af sagen for endeligt at lukke den i foråret 2014. Politiets beslutning er nu blevet underkendt af Statsadvokaten.

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Det er glædeligt, at der nu rejses sigtelse mod havnedirektøren og bestyrelsesformanden for Århus Havn. Sigtelsen gælder overtrædelse af straffelovens § 263 om overtrædelse af brevhemmeligheden.

- Enhedslisten tog allerede i november 2012 sagen op i retsudvalget, og justitsministerens svar mere end antydede, at arbejdsgiverne havde overtrådt loven om brevhemmelighed. Senere har også Datatilsynet tilkendegivet, at aflæsningen af havnearbejdernes SMS-beskeder var brud på persondataloven.

- For Enhedslisten er sagen helt principiel, idet arbejdsgiverne på havnen tydeligvis har krænket kranførernes retssikkerhed på arbejdspladsen.

Onsdag, 22. oktober 2014 - 13:59

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]