Gå til hovedindhold

OL for alle - også homoseksuelle

Homoseksuelle risikerer fængsling i Rusland. Idrætsfordfører Jørgen Arbo-Bæhr vil nu have kulturministeren til at svare på, hvad hun vil gøre for at sikre homoseksuelle under OL.

 

Vinter-OL starter i Rusland i 2014. En russisk toppolitiker har sagt, at homoseksuelle blandt deltagere og tilskuere kan blive risikeret fængslet efter den russiske lov. Det store spørgsmål er, hvad den danske regering og den Internationale Olympiske Komité vil gøre ved dette.

Jørgen Arbo-Bæhr, Enhedslistens idrætspolitiske ordfører, siger:

- Det giver en alvorlig utryghed for dem, der tager til OL i Rusland. Den russiske lov mod homoseksuelle står i modsætning til vores opfattelse af menneskerettigheder.

- Jeg synes, at det danske medlem af IOC, Kronprins Frederik, skal tage 100 procent afstand fra, hvis de russiske myndigheder vil finde på at fængsle homoseksuelle deltagere eller tilskuere.

- Jeg stiller et spørgsmål til idrættens minister om, hvad hun vil gøre for at lægge pres på de russiske myndigheder for, at de ikke vil gøre brug af loven overfor de tusinder, som vil overvære vinter OL.

 

Spørgsmål til Marianne Jelved

Fra Jørgen Arbo-Bæhr

Hvad vil ministeren gøre for at sikre homoseksuelle blandt deltagere og tilskuere til vinter OL mod, at de russiske myndigheder kan fængsle dem eller andre former for chikane på baggrund af den russiske lovgivning?

Torsdag, 1. august 2013 - 9:55

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]