Gå til hovedindhold

Nej til finansskat er uansvarligt

Danske virksomheder skal betale finansskat, selvom vi ikke er med - vi får bare ikke del i indtægten. Det er dårlig skattepolitik, påpeger Nikolaj Villumsen.

I dag fremlægger EU-kommissionen sit udspil til en ny finansskat. 11 EU-lande er med - men regeringen, med Margrete Vestager i spidsen, afviser blankt dansk deltagelse.

Regeringen modsiger sig selv

Den beslutning har EU-ordfører Nikolaj Villumsen svært ved at få til at hænge sammen med regeringens øvrige udmeldinger.

 - Den danske regering påstår, at den går ind for en global finansskat. Men vil ikke være med til det initiativ, som nogle af de største europæiske økonomier er med i, siger han.

- Det hænger ikke sammen. En europæisk finansskat er jo en oplagt start, hvorfra man kan arbejde mod en global skat på finansielle markeder.

Danmark skal betale alligevel

- Finansskat vil lægge en dæmper på spekulation og tvinge de banker, der har fået milliarder af skattekroner i bankpakker, til at betale en del af regningen for en krise, de selv skabte. Det er muligheder, som vi bør gribe, siger Nikolaj Villumsen. 

- I øvrigt kommer danske virksomheder kommer til at betale finansskat, selvom Danmark ikke er med. For et sker, så snart en dansk virksomhed køber aktier i et land, hvor skatten er indført. Nu får Danmark bare ikke en del af indtægten. Det er simpelthen dårlig skattepolitik.

Torsdag, 14. februar 2013 - 17:06

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]