Gå til hovedindhold

Morten Østergaard er økonomisk uansvarlig

Kommunernes regnskaber for 2014 viser, at de for fjerde år i træk bruger mindre, end de må. Hele 2,4 mia. kroner.

Enhedslisten anklager regeringen for uansvarlige nedskæringer.

Kommunalordfører Finn Sørensen udtaler:

- Det er helt forfejlet, at Morten Østergaard kalder det for økonomisk ansvarligt, at kommunerne undlader at bruge de penge, de har lov til. Det koster velfærd, og det koster arbejdspladser. Denne regering er direkte ansvarlig for, at der er forsvundet 13.000 fuldtidsstillinger i den offentlige sektor, der ellers kunne være brugt til børnepasning, uddannelse og ældrepleje. Her er der hårdt brug for flere hænder, og de 2,4 mia. kr. kunne have givet ca. 5000 sosu-, lærer- og pædagogstillinger.

- Ansvaret for kommunernes underforbrug kan kun placeres et sted: Hos Regeringen, SF og højrefløjen, som har indført et sandt budgettyrrani over for kommuner og regioner, som gør, at de ikke tør bruge de penge, de har lov til, af frygt for økonomisk straf. Det er økonomisk uansvarligt, ikke bare i forhold til velfærden, men også i forhold til landets økonomi, hvor der er hårdt brug for investering i arbejdspladser.

- Nu må de partier, som står bag budgetloven vågne op til realiteterne, og Socialdemokraterne må leve op til deres løfter før valget om at prioritere velfærd frem for skattelettelser til de velbjergede. Det har regeringen en oplagt lejlighed til ved forhandlingerne i maj måned om kommunernes og regionernes økonomi. Rammen til bedre velfærd skal sættes op, og sanktionerne skal ophæves eller lempes, så kommunerne tør bruge de penge, de må.

Baggrund:

Økonomi- og indenrigsministeren har udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at kommunerne har brugt 2,4 mia. kroner mindre end budgetteret. 

Torsdag, 30. april 2015 - 9:24

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]