Gå til hovedindhold

Minister skal svare for beskidte lagner

I Hørsholm må de ældre kun få skiftet lagner hver 4. uge. Finn Sørensen vil have socialministeren ind i sagen.

Kommunerne konkurrerer om at skære på ældreomsorgen. Det er velkendt, at en del ældre højst kan få et bad hver 2. eller 3. uge. Nu slår Hørsholm kommune ny rekord i uanstændighed ved kun at lade de ældre få skiftet lagner på sengen en gang om måneden.

S og DF bag ældre-nedskæringer

Socialordfører Finn Sørensen er forfærdet og forbløffet over, at også byrådets socialdemokrater og DF'ere accepterer den elendige behandling af de ældre.

- Det her er simpelthen uværdig behandling at byde de ældre, siger han. 

- Hvad tænker de dog på i Hørsholm Kommune? De har del i en ældremilliard, så hvorfor sparer de på omsorgen til de ældre? Hvordan kan socialdemokrater og DF støtte noget sådant? 

Har ministeren en nedre grænse?

Det er ikke blot de ældres værdighed, men også deres helbred, der er på spil. For dårlig hygiejne fører selvsagt til flere sygdomme og dermed flere indlæggelser. Det må socialministeren forholde sig til, mener Finn Sørensen.

- Manu Sareen har tidligere afvist forslag fra FOA m.fl. om en "værdighedsgaranti" til de ældre, og han har afvist Enhedslistens forslag om at give de ældre klare rettigheder til bare et minimum af praktisk hjælp og pleje, påpeger socialordføreren.

- Så jeg vil gerne vide: Er der overhovedet noget, han vil gøre, for at forhindre forhold som dem i Hørsholm? Eller synes han slet ikke, der skal være nogen grænse for, hvor dårligt vi kan behandle vore ældre? Jeg formoder, at ministeren ikke selv ville ligge på beskidte lagner. Så jeg vil gerne høre, hvorfor samme standarder ikke gælder vores ældre.

Fredag, 30. januar 2015 - 14:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]