Gå til hovedindhold

Minister ind i sag om Løkkes luksusrejser

Ekstra Bladet har i dag kunnet fortælle, hvordan Lars Løkke har rejst på dyre luksusrejser i sin egenskab af formand for organisationen GGGI. Enhedslisten vil nu have svar fra udviklingsminister, Christian Bach, på, om pengene er kommet fra offentlige støttekroner.

Næstformand for folketingsgruppen, Pernille Skipper, siger:

- Der er tale om rigtig mange penge, der er brugt på dyre luksusrejser, og organisationen får jo som bekendt støtte af offentlige skattekroner. Så der er ingen tvivl om, at vi har brug for en afklaring.

- Enhedslisten vil have udviklingsministeren til at undersøge, om pengene til de dyre luksusrejser kommer fra offentlige skattekroner. Udviklingsbistanden skal bruges til udvikling, ikke til luksusrejser til formanden – uanset om formanden er Lars Løkke eller en anden.

- Jeg er ærlig talt forundret og en smule forarget. Jeg begriber faktisk ikke, hvordan man kan få sig selv til at tage på så dyre rejser under dække af den gode sags tjeneste. Man kommer jo til at tænke på, om Løkkes formål reelt er at fremme grøn omstilling og udvikling, eller formålet i virkeligheden er personlig magelighed og luksus.

Lørdag, 5. oktober 2013 - 13:28

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]