Gå til hovedindhold

Minister hives ind i sag om DRs løndumping

Enhedslistens ordfører for social dumping, Finn Sørensen, er godt og grundig utilfreds med, at DR ikke kræver overenskomst for deres underleverandører ved Melodi Grandprix i København.

DR's presseansvarlige Jacob Faarvang har til Avisen.dk sagt, at der ikke kræves overenskomst, fordi DR er ”upolitisk”. Det får Finn Sørensen til at tage sig til hovedet og trække beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ind i sagen.

Finn Sørensen siger:

- DRs udmelding om, at de ikke kræver overenskomst, fordi de er upolitiske er helt ude i hampen. Der er da i den grad et politisk signal i ikke at kræve ordnede forhold af sine underleverandører. Det er jo et grundlæggende opgør med den danske model.

- Når man ikke stiller krav om overenskomst, så giver man en fordel til de virksomheder, som har de ringeste forhold og den dårligste løn. DR er betalt af skattekroner, og skattekroner skal ikke bruges til den slags løndumping. Det er en ommer for DR.

- Jeg vil nu rette henvendelse til beskæftigelsesministeren for at høre, om regeringen vil tage initiativer, der kan sikre, at DR fremover understøtter den danske model og sikrer ordnede forhold for de lønmodtagere, som løser opgaver for DR.

Tirsdag, 22. april 2014 - 13:30

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]