Gå til hovedindhold

Med Johanne til 8. marts

Der er desværre stadig brug for kvindernes kampdag, mener Johanne Schmidt-Nielsen. Læs om et par af dagens initiativer – og om fremtidens.

- Kvindernes internationale kampdag er hamrende aktuel. Desværre! På trods af at vi
skriver år 2011, tjener kvinder fortsat 18 procent mindre end mænd, pointerer ligestillingsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.
 
Debatter og demoer i Hovedstadsområdet
Selv vil Johanne bruge dagen på at debattere netop ligeløn først i HK’s lokaler fra kl. 16, siden hos FOA fra kl. 17, hvor der også vil være suppekøkken og musikindslag ved Kira Skov.

Flere partifæller gør flittigt brug af lejligheden til at sætte ligestilling under lup. Det gælder blandt andet regionsmedlem Karin Helweg-Larsen, der taler om kvindeliv, sundhed og efterløn i aften.  

Andre går på gaden, deriblandt socialborgmester Mikkel Warming, der taler ved en demonstration mod sexkøb på Rådshuspladsen fra kl. 16.30.  Et andet sted i byen kan man omtrent samtidig vise sin solidaritet med kvinder i Iran.

Ligestilling tilbage på dagsordnen
Der er god grund til at støtte op om de mange debatter og demonstrationer. For regeringen og Dansk Folkeparti har forsømt ligestillingsområdet i ti år. Det skal der rettes op på efter et valg, og der er nok at tage fat på.

- Vi skal øremærke tre måneders barsel til hver forælder, indføre kønsopdelte lønstatistikker, der rent faktisk kan bruges til noget, oprette et ligestillingsudvalg i Folketinget, og så skal kvindekrisecentrene tilføres ressourcer, udtaler Johanne.

- Desuden vil Enhedslisten arbejde for, at S og SF faktisk holder deres løfter til de sygeplejersker, sosu'er og pædagoger, der gik på gaden for et par år siden under parolen ”mandeløn til kvindefag”. Der skal simpelthen afsættes en pose penge til de lavtlønnede kvindefag.

Tirsdag, 8. marts 2011 - 10:22

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]