Gå til hovedindhold

Lov skal sikre flere voksne i institutionerne

Enhedslisten foreslår et loft over antal børn per voksen i børnehaver og vuggestuer for at sikre gode børneliv.

Det sker i kølvandet på en analyse fra Bureau 2000 og FOA, der viser, hvordan antallet af børn per voksen i daginstitutionerne steget stødt gennem seneste årtier.

Børn skal ikke bare opbevares
Konkret vil Enhedslisten foreslå, at der højst må være tre børn pr. voksen i en vuggestue og 6 børn pr. voksen i børnehaverne.

- Vores børn skal ikke bare opbevares, mens forældrene er på arbejde. De skal have et godt børneliv med plads til leg, oplevelser og udvikling, fastslår socialordfører Line Barfod.

- Det kan ikke lade sig gøre, når der i den grad mangler pædagoger og bliver så lidt tid til det enkelte barn. Samtidig risikerer vi øgede udgifter på sigt, når der bliver for travlt til at opdage problemer, som man kunne have grebet tidligt ind over for.

Lovgivning nødvendig
Der er allerede er skåret indtil benet i daginstitutionerne. Alligevel hører vi om nye fyringsrunder i kommunerne. Hvis denne negative udvikling skal vendes, vil det kræve mere end god vilje.

- Vi er simpelthen nødt til at få en lov, der garanterer tilstrækkeligt mange voksne i den enkelte institution, mener Line.

- Desuden vil bedre normeringer være et krav, når vi skal forhandle finanslov med en kommende socialdemokratisk regering. Det er r afgørende, at vi får vendt de seneste årtiers udvikling og laver en langsigtet plan, der kan sikrer gode forhold for vores børn.

En undersøgelse fra 2009 viser, at 72 % af de danske børnefamilier støtter op om en lovbeskyttet standard for normeringer i daginstitutioner 

Tirsdag, 8. marts 2011 - 14:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]